2016-08-11 06:00

2016-08-11 06:00

Vallaskolan växer igen

DEGERFORS: "Stora Vallaskolan är en oinspirerande plats när skolan börjar"

På måndag kommer elever och lärare till höstterminsstart på Stora Vallaskolan i Degerfors. Utemiljön växer igen och den upplevs som oinspirerande.
– Jag påpekade detta för kommunen för några veckor sedan, men ingen har gjort något, säger en kvinna som vill vara anonym. Jag tycker det är skamligt.

En vecka till skolstart och utemiljön på Stora Vallaskolan har väckt en kvinna som bor i Degerfors med barn på skolan.

– Jag tycker att det ska vara uppmuntrande och glädjefyllt för ungarna att börja skolan, säger kvinna till tidningen. Det är det inte när hela skolan är igenvuxen av sly och ogräs. Jag har påpekat detta för flera veckor sedan, men ingen har hört av sig förrän i dag. Jag fick något svar på kommunens facebooksida att man skulle titta på det här i veckan.

Kvinna säger vidare att utemiljön på Stora Vallaskolan inte har växt igen under sommaren, utan så här har det sett ut i flera år.

– Det här är inget som har skett i sommar då det till och med är träd som kommer upp genom asfalten, säger kvinnan. Basketplanen är gräsbevuxen och man borde försöka skapa en miljö så att ungarna vill vara ute på rasterna. Jag tror inte heller att skolans personal tycker att det är trevligt att gå till jobbet när det ser ut som det gör.

Anders Luthman är chef på serviceförvaltningen.

– Det finns inte pengar och resurser att sköta utemiljön på Stora Vallaskolan, säger Luthman. Vi var åtta anställda tidigare och i dag har vi bara tre fasta tjänster. Sedan är det politikerna som prioriterar och vi har inte pengar efter ordning att sköta det här. Vi fick 300 000 kronor till utemiljön och då har vi satt blommor på torget och även prioriterat utemiljön i Svartå.

En vecka till skolstart och utemiljön på Stora Vallaskolan har väckt en kvinna som bor i Degerfors med barn på skolan.

– Jag tycker att det ska vara uppmuntrande och glädjefyllt för ungarna att börja skolan, säger kvinna till tidningen. Det är det inte när hela skolan är igenvuxen av sly och ogräs. Jag har påpekat detta för flera veckor sedan, men ingen har hört av sig förrän i dag. Jag fick något svar på kommunens facebooksida att man skulle titta på det här i veckan.

Kvinna säger vidare att utemiljön på Stora Vallaskolan inte har växt igen under sommaren, utan så här har det sett ut i flera år.

– Det här är inget som har skett i sommar då det till och med är träd som kommer upp genom asfalten, säger kvinnan. Basketplanen är gräsbevuxen och man borde försöka skapa en miljö så att ungarna vill vara ute på rasterna. Jag tror inte heller att skolans personal tycker att det är trevligt att gå till jobbet när det ser ut som det gör.

Anders Luthman är chef på serviceförvaltningen.

– Det finns inte pengar och resurser att sköta utemiljön på Stora Vallaskolan, säger Luthman. Vi var åtta anställda tidigare och i dag har vi bara tre fasta tjänster. Sedan är det politikerna som prioriterar och vi har inte pengar efter ordning att sköta det här. Vi fick 300 000 kronor till utemiljön och då har vi satt blommor på torget och även prioriterat utemiljön i Svartå.