2016-08-10 06:00

2016-08-10 06:00

Får tycka till om nyproduktion

DEGERFORS: Förslag och intresseanmälningar tas emot på informationsträff

Allmänheten ska få komma med idéer och förslag om vilken typ av boende de tycker saknas och var det bör byggas i Degerfors. Det på ett möte som anordnas i Hyresgästföreningens forna lokal på Odelbergsvägen.

Som vi berättat tidigare finns hos det kommunala bostadsbolaget, Degerforsbyggen, sedan en tid planer på nybyggnation av lägenheter i Degerfors och att olika alternativ ska presenteras för allmänheten den 7 september.

– Man vill veta var det största intresset finns, det är mycket att ta hänsyn till. Det kanske behövs boende för äldre som vill lämna sina villor, äldre som vill bo centralt, eller för ungdomar som vill hitta ett billigt boende. Vi måste få kontroll på helheten och vi måste ha boende att erbjuda om vi vill få folk att stanna här och att flytta hit, säger kommunstyrelseordförande Peter Pedersen V och tillägger:

– Det är ett angenämt problem, hellre bygga än riva. Trots att huspriserna gått upp kan man se 22-åringar med eget hus här, vilket inte är lätt i kommuner där en villa kostar 2-3 miljoner. Nu gäller också att bygga lägenheter med rimlig hyra. På informationsträffen kan allmänheten i princip lämna intresseanmälan, som dock inte är bindande.

Som vi berättat tidigare finns hos det kommunala bostadsbolaget, Degerforsbyggen, sedan en tid planer på nybyggnation av lägenheter i Degerfors och att olika alternativ ska presenteras för allmänheten den 7 september.

– Man vill veta var det största intresset finns, det är mycket att ta hänsyn till. Det kanske behövs boende för äldre som vill lämna sina villor, äldre som vill bo centralt, eller för ungdomar som vill hitta ett billigt boende. Vi måste få kontroll på helheten och vi måste ha boende att erbjuda om vi vill få folk att stanna här och att flytta hit, säger kommunstyrelseordförande Peter Pedersen V och tillägger:

– Det är ett angenämt problem, hellre bygga än riva. Trots att huspriserna gått upp kan man se 22-åringar med eget hus här, vilket inte är lätt i kommuner där en villa kostar 2-3 miljoner. Nu gäller också att bygga lägenheter med rimlig hyra. På informationsträffen kan allmänheten i princip lämna intresseanmälan, som dock inte är bindande.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.