2016-08-04 15:49

2016-08-04 15:50

Vill ha ersättning för tid i häktet

KARLSKOGA: Karlskogabo satt häktad misstänkt för våldtäkt – blev friad

En 25-årig karlskogabo satt häktad i nästan 2 månader, misstänkt för en våldtäkt 2010. Åtalet ogillades och han släpptes.

Det var den 21 november som den då 19-årige mannen anhölls misstänkt för våldtäkt. Den 24 november häktades han. Efter avslutad huvudförhandling hävdes häktningen den 17 januari 2011. Åtalet ogillades av såväl Örebro tingsrätt som Göta hovrätt.

25 åringen kräver inte någon speciell summa, utan i yrkandet skriver 25-åringens ombud att 25-åringen skall tillkännas högsta möjliga ersättning för lidande och för ombudskostnader.

Nu är det upp till Justitiekanslern att ta ställning till ansökan.

Det var den 21 november som den då 19-årige mannen anhölls misstänkt för våldtäkt. Den 24 november häktades han. Efter avslutad huvudförhandling hävdes häktningen den 17 januari 2011. Åtalet ogillades av såväl Örebro tingsrätt som Göta hovrätt.

25 åringen kräver inte någon speciell summa, utan i yrkandet skriver 25-åringens ombud att 25-åringen skall tillkännas högsta möjliga ersättning för lidande och för ombudskostnader.

Nu är det upp till Justitiekanslern att ta ställning till ansökan.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.