2016-08-03 09:18

2016-08-03 16:48

En död efter krocken i Ekebykorset

KARLSKOGA: Lastbilschauffören misstänks för drograttfylleri

Mannen i den familj som på tisdagskvällen blev påkörd av en långtradare i Ekebykorset fördes till USÖ där han avled av sina skador. Totalt skadades tre personer vid olyckan. Familjen i personbilen är hemmahörande i Karlskogatrakten.

Trafikolyckan på tisdagskvällen i det olycksdrabbade Ekebykorset på E18 har nu krävt ett liv. Totalt fördes fem personer till Karlskoga lasarett och till Universitetssjukhuset i Örebro.

Drograttfull

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 19.30-tiden till olycksplatsen där en långtradarchaufför kört på en personbil. Lastbilen, som var svenskregistrerad, var på väg från stora rondellen mot Kristinehamn och i korsningen vid Ekeby körde den in i en personbil som kom från Selma Lagerlöfs väg. I personbilen färdades fyra personer.

Lastbilschauffören, en 36-årig man hemmahörande utanför länet, som är misstänkt för drograttfylleri klarade sig utan skador. Han är också misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt grov vårdslöshet i trafik.

– Det här kommer att påverka lastbilschauffören lång tid framöver, säger Stefan Wickberg. Det är studs i all misstankar.

Familj i personbilen är hemmahörande i Karlskogatrakten och mannen är den som avlidit.

Hustrun är svårt skadad men det är inte längre livshotande. Ett av barnen är skadat medan ett barn klarade sig utan skador.

Trafikolyckan på tisdagskvällen i det olycksdrabbade Ekebykorset på E18 har nu krävt ett liv. Totalt fördes fem personer till Karlskoga lasarett och till Universitetssjukhuset i Örebro.

Drograttfull

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid 19.30-tiden till olycksplatsen där en långtradarchaufför kört på en personbil. Lastbilen, som var svenskregistrerad, var på väg från stora rondellen mot Kristinehamn och i korsningen vid Ekeby körde den in i en personbil som kom från Selma Lagerlöfs väg. I personbilen färdades fyra personer.

Lastbilschauffören, en 36-årig man hemmahörande utanför länet, som är misstänkt för drograttfylleri klarade sig utan skador. Han är också misstänkt för vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt grov vårdslöshet i trafik.

– Det här kommer att påverka lastbilschauffören lång tid framöver, säger Stefan Wickberg. Det är studs i all misstankar.

Familj i personbilen är hemmahörande i Karlskogatrakten och mannen är den som avlidit.

Hustrun är svårt skadad men det är inte längre livshotande. Ett av barnen är skadat medan ett barn klarade sig utan skador.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.