2016-07-31 20:40

2016-07-31 20:40

Jazzduo fyllde stolarna

LUNNEDET: Karlskogadottern Eva Engman tog med amerikanen Jim Fryer och blåste ur kyrkan

Det fanns inte en plats ledig när Eva Engman och Jim Fryer intog Lunnedskyrkan i går. Med musikaliska tillbakablickar på 20 och 30-talet sjöng hon medan han tillsammans med två musiker ”tromboniserade” publiken.

Tredje låten ”two sleepy people” ebbar ut ur den lilla träkyrkan. Låten som handlar om ett gift par som inte vill gå och lägga sig, de vill stanna uppe och på fest som de gjorde när de var yngre. Lite som konserten i Lunnedet i går, publiken verkade överväldigade över scennärvaron som duon hade.

Lunnedskyrkan liksom pappa Ove i Karlskoga brukar hon besöka årligen, men det är första gången amerikanen Jim Frey följer med. Trombonspelaren är heller ingen som plockades in för att fylla ut direkt. Han började professionellt i Boston och kan även spela både trumpet och euphonium. Numera håller han liksom Karlskogatösen Eva till i New York och spelar både hot- och tradjazz.

Duon fixade dock inte till de ljuva tonerna själva, på scenen hade de sällskap av basisten Andreas Grundström från Kristinehamn och Krister ”Blomman” Blomberg på piano.

Bröt in med andakt

Med 30-tals jazzlåtar som ”can read a book” och ”whatch over me” var det två riktiga kvalitétsröster som intog Lunnedet. Som prästen Kristina Bergmark uttryckte det när hon bröt in och tog över mikrofonen för en andakt, innan konserten fortsatte.

En annan som också tyckte det var bra var kyrkovärden Anna-Karin Lindman.

– Hon leker så med rösten, det är så bra, säger hon och berättar att de har musikkvällar med andakt varje söndagskväll under sommaren.

Efter jazzduon uttågande ur kyrkan återstår fyra musikkvällar i augusti, där både Kent Lundberg och ”flat five” är inräknade.

Tredje låten ”two sleepy people” ebbar ut ur den lilla träkyrkan. Låten som handlar om ett gift par som inte vill gå och lägga sig, de vill stanna uppe och på fest som de gjorde när de var yngre. Lite som konserten i Lunnedet i går, publiken verkade överväldigade över scennärvaron som duon hade.

Lunnedskyrkan liksom pappa Ove i Karlskoga brukar hon besöka årligen, men det är första gången amerikanen Jim Frey följer med. Trombonspelaren är heller ingen som plockades in för att fylla ut direkt. Han började professionellt i Boston och kan även spela både trumpet och euphonium. Numera håller han liksom Karlskogatösen Eva till i New York och spelar både hot- och tradjazz.

Duon fixade dock inte till de ljuva tonerna själva, på scenen hade de sällskap av basisten Andreas Grundström från Kristinehamn och Krister ”Blomman” Blomberg på piano.

Bröt in med andakt

Med 30-tals jazzlåtar som ”can read a book” och ”whatch over me” var det två riktiga kvalitétsröster som intog Lunnedet. Som prästen Kristina Bergmark uttryckte det när hon bröt in och tog över mikrofonen för en andakt, innan konserten fortsatte.

En annan som också tyckte det var bra var kyrkovärden Anna-Karin Lindman.

– Hon leker så med rösten, det är så bra, säger hon och berättar att de har musikkvällar med andakt varje söndagskväll under sommaren.

Efter jazzduon uttågande ur kyrkan återstår fyra musikkvällar i augusti, där både Kent Lundberg och ”flat five” är inräknade.

  • Christoffer Tuulik

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.