2016-07-30 06:00

2016-07-30 11:02

Positivt meddelande till poliser i Karlskoga

KARLSKOGA: "... ni gav vår son Erik en fantastisk upplevelse."

På måndagen inkom ett väldigt positivt mail till Polisen i Karlskoga om en incident i Sandviksbadet.

Daniel Adamsson från Stockholm spenderar mycket tid med sin familj i en stuga i Kedjeåsen. Under måndagen skulle de bada vid Sandviksbadet. När de anlände möttes de till deras förvåning utav polisbilar, assistanskår, hjullastare, traktor och en lastbil. ”Där träffade vi två fantastiska poliser vid namn Stefan o Malin” skrev han i meddelandet till Polisen och fortsatte; ”De letade efter ett plåtskåp som skulle finnas 380 meter ut i sjön. Erik, vår 4-årige son fick prata med Polisen, se på bilen o diskutera den där saken som låg i sjön.”

Bästa buset

Polisen Stefan hade sedan frågat Erik om han kunde berätta om det bästa buset han hade gjort i dag. Eriks svar var att både det enda och bästa buset han hade gjort var att skvätta vatten på mamma Kathinka.

”Min hustru Kathinka och jag vill med detta mail tacka Stefan o Malin för att ni gav vår son Erik en fantastisk upplevelse.” Daniel avslutade sedan sitt meddelande med att skriva; ”Stefan o Malin är riktigt fina o Vänliga Poliser och föredömen för den svenska poliskåren.”

Polisens svar

Som svar på mailet skriver polisen tillbaka; ”Hej Erik, Daniel och Katinka. Det var glädjande och roligt att få detta mail. Malin och Stefan och våra chefer blev mycket glada och tackar så mycket. Vidare önskades familjen en fortsatt trevlig vistelse i Karlskoga.”

Stefan har varit polis i 40 år och enligt hans upplevelse har de flesta han varit i kontakt med varit glada. De negativa kommentarerna har inte varit vanliga.

– Det är så vi jobbar. Vi brukar ofta visa upp en positiv sida på det här sättet speciellt till barnfamiljer. Det är bra att vara tillmötesgående med människor när man har tid, säger polisen Stefan.

Hur gick det med plåtskåpet?

– Ja, det var ju långt ut men vi lyckades tillslut lokalisera det och ta med det upp ur vattnet.

Det var vid lunchtid på måndagen som poliserna gått skallgång ute i det långgrunda vattnet tills de hittat skåpet. När tidningen träffar Daniel och hans familj berättar de hur det stora plåtskåpet lyfts upp och tagits med in till land med hjälp av en hjullastare.

Misstänkt bränsletank

Skåpet var två meter högt och en meter brett och på plats hade polisen berättat att de misstänkte att det var en bränsletank. Poliserna Stefan Sundh och Malin Josefsson hade då bland annat visat upp bilder på skåpet för Erik.

Avdramatiserade

– När vi skulle gå för att köpa glass stannade vi till vid polisen som började prata med både Erik och barnen runt om i säkert tio minuter. Det är ju jättekul att de mitt upp i hela pådraget ändå kan ha en väldig närvaro och lyckas avdramatisera det så, säger Daniel.

– Det är ju speciellt bra för barnen, lägger Kathinka till.

Enligt Stefan ska Erik ha blivit väldigt begeistrad av polisen som ska ha varit väldigt pedagogisk och respektfull mot barnen.

Vill du bli polis när du bli stor?

– Jag vill bara bada, svarar Erik.

Daniel Adamsson från Stockholm spenderar mycket tid med sin familj i en stuga i Kedjeåsen. Under måndagen skulle de bada vid Sandviksbadet. När de anlände möttes de till deras förvåning utav polisbilar, assistanskår, hjullastare, traktor och en lastbil. ”Där träffade vi två fantastiska poliser vid namn Stefan o Malin” skrev han i meddelandet till Polisen och fortsatte; ”De letade efter ett plåtskåp som skulle finnas 380 meter ut i sjön. Erik, vår 4-årige son fick prata med Polisen, se på bilen o diskutera den där saken som låg i sjön.”

Bästa buset

Polisen Stefan hade sedan frågat Erik om han kunde berätta om det bästa buset han hade gjort i dag. Eriks svar var att både det enda och bästa buset han hade gjort var att skvätta vatten på mamma Kathinka.

”Min hustru Kathinka och jag vill med detta mail tacka Stefan o Malin för att ni gav vår son Erik en fantastisk upplevelse.” Daniel avslutade sedan sitt meddelande med att skriva; ”Stefan o Malin är riktigt fina o Vänliga Poliser och föredömen för den svenska poliskåren.”

Polisens svar

Som svar på mailet skriver polisen tillbaka; ”Hej Erik, Daniel och Katinka. Det var glädjande och roligt att få detta mail. Malin och Stefan och våra chefer blev mycket glada och tackar så mycket. Vidare önskades familjen en fortsatt trevlig vistelse i Karlskoga.”

Stefan har varit polis i 40 år och enligt hans upplevelse har de flesta han varit i kontakt med varit glada. De negativa kommentarerna har inte varit vanliga.

– Det är så vi jobbar. Vi brukar ofta visa upp en positiv sida på det här sättet speciellt till barnfamiljer. Det är bra att vara tillmötesgående med människor när man har tid, säger polisen Stefan.

Hur gick det med plåtskåpet?

– Ja, det var ju långt ut men vi lyckades tillslut lokalisera det och ta med det upp ur vattnet.

Det var vid lunchtid på måndagen som poliserna gått skallgång ute i det långgrunda vattnet tills de hittat skåpet. När tidningen träffar Daniel och hans familj berättar de hur det stora plåtskåpet lyfts upp och tagits med in till land med hjälp av en hjullastare.

Misstänkt bränsletank

Skåpet var två meter högt och en meter brett och på plats hade polisen berättat att de misstänkte att det var en bränsletank. Poliserna Stefan Sundh och Malin Josefsson hade då bland annat visat upp bilder på skåpet för Erik.

Avdramatiserade

– När vi skulle gå för att köpa glass stannade vi till vid polisen som började prata med både Erik och barnen runt om i säkert tio minuter. Det är ju jättekul att de mitt upp i hela pådraget ändå kan ha en väldig närvaro och lyckas avdramatisera det så, säger Daniel.

– Det är ju speciellt bra för barnen, lägger Kathinka till.

Enligt Stefan ska Erik ha blivit väldigt begeistrad av polisen som ska ha varit väldigt pedagogisk och respektfull mot barnen.

Vill du bli polis när du bli stor?

– Jag vill bara bada, svarar Erik.

  • Erik Lundh