2016-07-30 06:00

2016-07-30 06:00

"Drakbåtsfestivalen gynnar verkligen alla"

KARLSKOGA: Drakbåtsfestivalen tillbaka andra året efter comebacken

Efter fjolårets succé med Drakbåtsfestivalens återkomst, känner sig samordnaren Pialill Ring positiv och optimistisk inför det andra årets upplaga av tävlingen.

Drakbåtsfestivalen återuppstod förra året efter 14 års dvala. Då deltog 20 lag och publikantalet landade på 3000 besökare. Tävlingen där företag, föreningar och kompisgäng tävlar om att paddla först i mål med sina drakbåtar var ett kärt återseende för många och gav mersmak.

– Det var flera företag som hörde av sig redan förra året och sa ”vi ska vara med nästa år”, berättar Pialill Ring som är i färd med att samla ihop de sista deltagande lagen när tidningen når henne. Får vi runt 25-30 lag så är jag nöjd.

Så tävlingen blir av även i år och även denna gång i samarbete med Augustikalaset. Tävlingen går av stapeln den 6 augusti. Enligt Pialill hänger det mer på vädret nu.

– Vädret är vi alltid sårbara för. Det får ju inte bli för hett heller.

Mer publikkontakt

Årets festival kommer att inledas som förra året med att lagen tågar ner från torget mot Näset. Annorlunda i år är att det kommer bli mer öppet för publikkontakt. Speakern, som i år är Tony Ring (M), kommer att befinna sig på festivalområdet i stället för att häcka vid sekretariatet och publiken får då chans att ställa frågor till speakern. Dessutom måste lagen ut i publiken när de ska ner till området med båtarna.

Pialill berättar även att de i år kommer att arrangera utmaningar mellan lagen när de är på land.

– BIK som vann förra året har lovat att ställa upp med ett lag i år och vi ska försöka hitta ett lag som de kan köra en utmaning mot.

Gynnar alla

Hon ser Drakbåtsfestivalen som ett fantastiskt tillfälle för företag att träffa nya och gamla kontakter samtidigt som det blir en rolig aktivitet för deras personal. Det har varit ”full sprut på Facebook” omkring evenemanget och hon öser beröm över både Lagerstam Event och Kanotklubben för sitt arrangörskap och som hon kallar för ”ett tryggt gäng att jobba med”.

– Det är kul att vi gör det här med Augustikalaset. Området är så idylliskt. Det här gynnar verkligen alla, vi gör alla saker för Karlskoga.

Drakbåtsfestivalen återuppstod förra året efter 14 års dvala. Då deltog 20 lag och publikantalet landade på 3000 besökare. Tävlingen där företag, föreningar och kompisgäng tävlar om att paddla först i mål med sina drakbåtar var ett kärt återseende för många och gav mersmak.

– Det var flera företag som hörde av sig redan förra året och sa ”vi ska vara med nästa år”, berättar Pialill Ring som är i färd med att samla ihop de sista deltagande lagen när tidningen når henne. Får vi runt 25-30 lag så är jag nöjd.

Så tävlingen blir av även i år och även denna gång i samarbete med Augustikalaset. Tävlingen går av stapeln den 6 augusti. Enligt Pialill hänger det mer på vädret nu.

– Vädret är vi alltid sårbara för. Det får ju inte bli för hett heller.

Mer publikkontakt

Årets festival kommer att inledas som förra året med att lagen tågar ner från torget mot Näset. Annorlunda i år är att det kommer bli mer öppet för publikkontakt. Speakern, som i år är Tony Ring (M), kommer att befinna sig på festivalområdet i stället för att häcka vid sekretariatet och publiken får då chans att ställa frågor till speakern. Dessutom måste lagen ut i publiken när de ska ner till området med båtarna.

Pialill berättar även att de i år kommer att arrangera utmaningar mellan lagen när de är på land.

– BIK som vann förra året har lovat att ställa upp med ett lag i år och vi ska försöka hitta ett lag som de kan köra en utmaning mot.

Gynnar alla

Hon ser Drakbåtsfestivalen som ett fantastiskt tillfälle för företag att träffa nya och gamla kontakter samtidigt som det blir en rolig aktivitet för deras personal. Det har varit ”full sprut på Facebook” omkring evenemanget och hon öser beröm över både Lagerstam Event och Kanotklubben för sitt arrangörskap och som hon kallar för ”ett tryggt gäng att jobba med”.

– Det är kul att vi gör det här med Augustikalaset. Området är så idylliskt. Det här gynnar verkligen alla, vi gör alla saker för Karlskoga.

  • Sebastian Norling Rauhala

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.