2016-07-17 08:02

2016-07-17 08:02

Somnade från spisen – väcktes av granne

KARLSKOGA: Rådiga grannar väckte sovande man från brinnande spis. 

Vid midnatt mot söndag fick räddningstjänsten ett larm om lägenhetsbrand på Vindarnas väg. 

När en insatsstyrka anlände till det aktuella hyreshuset konstaterades att det var en torrkokning. Enligt räddningstjänsten var det en person som somnade från spisen som stod på. Hettan startade en brand, som spred sig upp i fläkten med rökutveckling till följd.

– Röken spred sig ut i trapphuset, tack vare rådiga grannar gick det bra. De blev uppmärksammade på röken och försökte väcka personen i lägenheten genom att knacka på dörren, säger Lars Persson, insatsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Styrkan vädrade ut röken innan de återgick till station.

 

När en insatsstyrka anlände till det aktuella hyreshuset konstaterades att det var en torrkokning. Enligt räddningstjänsten var det en person som somnade från spisen som stod på. Hettan startade en brand, som spred sig upp i fläkten med rökutveckling till följd.

– Röken spred sig ut i trapphuset, tack vare rådiga grannar gick det bra. De blev uppmärksammade på röken och försökte väcka personen i lägenheten genom att knacka på dörren, säger Lars Persson, insatsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Styrkan vädrade ut röken innan de återgick till station.

 

  • Christoffer Tuulik

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.