2016-07-15 13:54

2016-07-15 13:54

Stoppades med ett kilo knark

KARLSKOGA: Örebroare och Värmlänning dömdes till tre års fängelse

I april stoppade polisen en 35-årig Örebroare på E18 vid Villingsberg öster om Karlskoga. I bilen anträffades ett kilo amfetamin. Örebro tingsrätt har nu dömt mannen till tre års fängelse.

Den 35-årige Örebroaren har vid förhör erkänt att han befattat sig med 970 gram amfetamin i syfte att transportera det. Under den telefonavlyssning under april framkom uppgifter som polismyndigheten kunde tolka som att 35-åringen hanterat narkotika. Den 42-årige mannen från Värmland som sålt amfetaminet till 35-åringen förekom även han i de 21 samtal som avlyssnades. I avlyssningen väcktes misstankar om att de båda diskuterade en förestående narkotika affär.

Blev nervösa

I de samtalen diskuterades bland annat att ett byte skulle komma till stånd samt att 35-åringen skulle träffa en kompis med anledning av det som skulle bytas bort. Vid ett tillfälle uppgav 42-åringen att han trodde att han tappat bort det som skulle bytas samt att detta gjorde honom nervös. Även 35-åringen blev nervös av det beskedet.

Den 30 april reste 35-åringen tillsammans med sin flickvän för att besöka 42-åringen i Värmland. En polisinsats var då på platsen och kunde bevittna något de uppfattade som överlåtelse av narkotika. På kvällen åkte 35-åringen mot Örebro och stoppades av polisen i utanför Karlskoga. I bilen anträffades en gul påse med 970 gram amfetamin.

Både 35-åringen och 42-åringen har nu dömts till tre års fängelse av Örebro tingsrätt.

Den 35-årige Örebroaren har vid förhör erkänt att han befattat sig med 970 gram amfetamin i syfte att transportera det. Under den telefonavlyssning under april framkom uppgifter som polismyndigheten kunde tolka som att 35-åringen hanterat narkotika. Den 42-årige mannen från Värmland som sålt amfetaminet till 35-åringen förekom även han i de 21 samtal som avlyssnades. I avlyssningen väcktes misstankar om att de båda diskuterade en förestående narkotika affär.

Blev nervösa

I de samtalen diskuterades bland annat att ett byte skulle komma till stånd samt att 35-åringen skulle träffa en kompis med anledning av det som skulle bytas bort. Vid ett tillfälle uppgav 42-åringen att han trodde att han tappat bort det som skulle bytas samt att detta gjorde honom nervös. Även 35-åringen blev nervös av det beskedet.

Den 30 april reste 35-åringen tillsammans med sin flickvän för att besöka 42-åringen i Värmland. En polisinsats var då på platsen och kunde bevittna något de uppfattade som överlåtelse av narkotika. På kvällen åkte 35-åringen mot Örebro och stoppades av polisen i utanför Karlskoga. I bilen anträffades en gul påse med 970 gram amfetamin.

Både 35-åringen och 42-åringen har nu dömts till tre års fängelse av Örebro tingsrätt.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.