2016-07-15 06:00

2016-07-15 09:30

Nostalgikväll – stor som berget

KULTURCENTRUM BERGET: Kulturcentrum Bergets nostalgikväll drog 500 besökare.

Andreas Jonsson och The Pink Cadillac Band fick köra många extranummer innan de tackade av Degerfors i går kväll. Med runt 500 besökare och ett 50-tal glänsande amerikanare blev årets rockabillykväll vid Berget i Degerfors en rejäl succé.

En efter en radade 50- och 60-tals klenoderna upp sig längs byggnaderna uppe vid Berget. En del dukade upp brassestolar och fikabord medan andra lyxade till med en raggraballe med svängdörr där den sistnämnda bestod av spikens lokala senap. På scen stod Andreas Jonsson med komp av The Pink Cadillac Band.

– Jag är jättenöjd, bandet kunde aldrig sluta spela. Publiken körade en gång till, om och om igen. Så det blev många extranummer, berättar Gittan Pettersson, ansvarig vid Kulturcentrum Berget.

Barnvagn bak i Chryslern

Stora som små lockades av folkfesten. En av de mer långväga gästerna var Finn Hansen, 35 med sambon Madelen Adamsson, 31. Med en babyblå barnvagn i skuffen och sonen Alfred, fem månader i babystol rullade de åtta mil, från Lindesberg till Berget för att få vädra sin Chrysler.

– Vi var på Power Meet i helgen, men utan bil. Nu har jag renoverat upp fördelaren så årets premiärtur gick till Degerfors, säger Finn.

Paret har en Chrysler Windsor från 1955 sedan sex år tillbaka och de brukar ägna somrarna åt motorträffar i regionen.

– Det är alltid folkfest när amerikanare är med, säger Madelen.

Dansbanan återupplivas

Under sommaren kör Berget olika musikkvällar på torsdagar, tidigare veckor har exempelvis haft blueskväll. Nästa torsdag besöker Kumlabandet Vi fyra och nästa fredag återupplivas dansbanan vid Berget efter många år.

En efter en radade 50- och 60-tals klenoderna upp sig längs byggnaderna uppe vid Berget. En del dukade upp brassestolar och fikabord medan andra lyxade till med en raggraballe med svängdörr där den sistnämnda bestod av spikens lokala senap. På scen stod Andreas Jonsson med komp av The Pink Cadillac Band.

– Jag är jättenöjd, bandet kunde aldrig sluta spela. Publiken körade en gång till, om och om igen. Så det blev många extranummer, berättar Gittan Pettersson, ansvarig vid Kulturcentrum Berget.

Barnvagn bak i Chryslern

Stora som små lockades av folkfesten. En av de mer långväga gästerna var Finn Hansen, 35 med sambon Madelen Adamsson, 31. Med en babyblå barnvagn i skuffen och sonen Alfred, fem månader i babystol rullade de åtta mil, från Lindesberg till Berget för att få vädra sin Chrysler.

– Vi var på Power Meet i helgen, men utan bil. Nu har jag renoverat upp fördelaren så årets premiärtur gick till Degerfors, säger Finn.

Paret har en Chrysler Windsor från 1955 sedan sex år tillbaka och de brukar ägna somrarna åt motorträffar i regionen.

– Det är alltid folkfest när amerikanare är med, säger Madelen.

Dansbanan återupplivas

Under sommaren kör Berget olika musikkvällar på torsdagar, tidigare veckor har exempelvis haft blueskväll. Nästa torsdag besöker Kumlabandet Vi fyra och nästa fredag återupplivas dansbanan vid Berget efter många år.

  • Christoffer Tuulik