2016-07-13 14:18

2016-07-13 14:19

"Ingen bra PR för Svartå"

DEGERFORS: Torrtoan i Svartå centrum är stängd på grund av att det är så grisigt

Torrtoan i Svartå centrum har varit stängd ett par veckor. Dörrarna har skruvats fast och anledningen till det är att de är att det är så grisigt därinne.
– Burkarna är fulla och man sitter inte där inne och läser DN kan jag säga, säger Stefan Fejes, Svartå utvecklingsgrupp.

– Det är 2016 nu och en torrtoa mitt inne i centrum är ingen bra reklam för orten Svartå, säger Stefan Fejes. Men jag måste ändå hedra kommunen som skickade hit folk för att städa inne på torrtoan och tömde burkarna. Men de som var här sa att det inte var något för städerskor, utan det måste till snickare som kan byta träpanel och annat.

Svartå Utvecklingsgrupp vill naturligtvis se att de byggs en riktig toalett i centrum av Svartå och det pågår vissa diskussioner i den frågan.

– Det pågår en diskussion om ett eventuellt arrandeavtal mellan kommunen och den fastighetsägare som äger betongplattan som posthuset var byggt på, säger Stefan Fejes. Till den plattan finns det både el, vatten och avlopp framdraget. Skulle det bli så vore det bra. Inte minst med den anledningen att macken i Svartå har röstats fram av tidningen Lands läsare som landets vackraste med den utsikt som finns.

– Det är 2016 nu och en torrtoa mitt inne i centrum är ingen bra reklam för orten Svartå, säger Stefan Fejes. Men jag måste ändå hedra kommunen som skickade hit folk för att städa inne på torrtoan och tömde burkarna. Men de som var här sa att det inte var något för städerskor, utan det måste till snickare som kan byta träpanel och annat.

Svartå Utvecklingsgrupp vill naturligtvis se att de byggs en riktig toalett i centrum av Svartå och det pågår vissa diskussioner i den frågan.

– Det pågår en diskussion om ett eventuellt arrandeavtal mellan kommunen och den fastighetsägare som äger betongplattan som posthuset var byggt på, säger Stefan Fejes. Till den plattan finns det både el, vatten och avlopp framdraget. Skulle det bli så vore det bra. Inte minst med den anledningen att macken i Svartå har röstats fram av tidningen Lands läsare som landets vackraste med den utsikt som finns.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.