2016-07-13 08:08

2016-07-13 08:08

Besikta tar över i bilprovningen i Degerfors

DEGERFORS: Besikta bilprovning tar över verksamheten från Clear Car i Degerfors

Upp som en sol och ner som en pannkaka: Det är vad som hände med bilbesiktningsföretaget Clear Car som bland annat öppnade en bilprovning i Degerfors. Nu har Besikta bilprovning förvärvat samtliga Clear Car-stationer i Sverige och Degerfors får behålla sin bilprovning.

Bilister i Degerfors kan fortsätta att besikta sina fordon på hemmaplan. Detta möjliggörs genom att Besikta bilprovning, en ledande aktör på besiktningsmarknaden, tagit över Clear Cars verksamhet på Gjuterigatan.

Förvärvade alla

– Det var i början på april som Besikta bilprovning förvärvade samtliga Clear Car-stationer i Sverige, säger Besiktas vd Nicklas Margård i ett pressmeddelande. Detta mot bakgrund av att Clear Cars ackreditering tidigare under våren drogs in till följd av brister i besiktningsverksamheten. Därmed undanröjdes hotet om att besiktningen i Clear Cars anläggning i Degerfors skulle komma att läggas ned.

Förbättringsarbetet

Efter förvärvet har Besikta arbetat intensivt med att införa Besiktas lednings- och kvalitetssystem, IT-system samt rutiner för underhåll av lokaler och utrustning. Och på stationen i Degerfors står det besikta.

– Förbättringsarbetet har skett helt med utgångspunkt från den kvalitetsstandard som alla besiktningsorgan måste arbeta efter samt med ackrediteringsorganet Swedacs överseende och slutliga godkännande, säger Nicklas Margård. Övertagandet är nu genomfört och vi ser fram emot att erbjuda Degerfors bilägare marknadens bästa besiktningstjänster.

Extrakontroller

Nicklas Margård säger vidare att säkerhet är Besiktas främsta fokus, och i den lagstadgade kontrollbesiktningen av personbil ingår det, utan extra kostnad, kontroll av elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte till Transportstyrelsen.

Bilister i Degerfors kan fortsätta att besikta sina fordon på hemmaplan. Detta möjliggörs genom att Besikta bilprovning, en ledande aktör på besiktningsmarknaden, tagit över Clear Cars verksamhet på Gjuterigatan.

Förvärvade alla

– Det var i början på april som Besikta bilprovning förvärvade samtliga Clear Car-stationer i Sverige, säger Besiktas vd Nicklas Margård i ett pressmeddelande. Detta mot bakgrund av att Clear Cars ackreditering tidigare under våren drogs in till följd av brister i besiktningsverksamheten. Därmed undanröjdes hotet om att besiktningen i Clear Cars anläggning i Degerfors skulle komma att läggas ned.

Förbättringsarbetet

Efter förvärvet har Besikta arbetat intensivt med att införa Besiktas lednings- och kvalitetssystem, IT-system samt rutiner för underhåll av lokaler och utrustning. Och på stationen i Degerfors står det besikta.

– Förbättringsarbetet har skett helt med utgångspunkt från den kvalitetsstandard som alla besiktningsorgan måste arbeta efter samt med ackrediteringsorganet Swedacs överseende och slutliga godkännande, säger Nicklas Margård. Övertagandet är nu genomfört och vi ser fram emot att erbjuda Degerfors bilägare marknadens bästa besiktningstjänster.

Extrakontroller

Nicklas Margård säger vidare att säkerhet är Besiktas främsta fokus, och i den lagstadgade kontrollbesiktningen av personbil ingår det, utan extra kostnad, kontroll av elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte till Transportstyrelsen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.