2016-07-12 13:11

2016-07-12 13:12

FAR ger svar

DEGERFORS: Vill öka kommunernas intresse

I gårdagens tidning riktade Vänsterpartiet i Degerfors kritik mot FAR:s sätt att granska kommunerna. De ansåg att FAR endast varit inne på kommunens hemsida för att hämta uppgifter och att FAR endast fokuserade på brister.

FAR:s generalsekreterare, Dan Brännström, kontaktade tidningen under tisdagen för att ge sin syn på saken.

– Det framgår tydligt av rapporten att vi gör de här granskningarna utifrån det som finns tillgängligt för medborgarna, säger Dan Brännström. På hemsidorna hittar vi den dialog om hållbarhet som kommunerna har med invånarna. Det vi vill med granskningarna är att öka kommunernas intresse att jobba mot FN:s globala mål. Vi tror att den här typen av granskningar kan ge en extra skjuts framåt mot målen.

– Sedan tycker jag att det var jättetråkigt att inte Vänsterpartiet i Degerfors deltog i det seminarium vi hade i Almedalen, säger Dan Brännström.

FAR:s generalsekreterare, Dan Brännström, kontaktade tidningen under tisdagen för att ge sin syn på saken.

– Det framgår tydligt av rapporten att vi gör de här granskningarna utifrån det som finns tillgängligt för medborgarna, säger Dan Brännström. På hemsidorna hittar vi den dialog om hållbarhet som kommunerna har med invånarna. Det vi vill med granskningarna är att öka kommunernas intresse att jobba mot FN:s globala mål. Vi tror att den här typen av granskningar kan ge en extra skjuts framåt mot målen.

– Sedan tycker jag att det var jättetråkigt att inte Vänsterpartiet i Degerfors deltog i det seminarium vi hade i Almedalen, säger Dan Brännström.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.