2016-07-05 10:47

2016-07-05 10:47

Saab ska öppna kontor i Paris

NÄRINGSLIV: Vill fördjupa samarbetet med fransk försvarsindustri

Saab ska öppna kontor i Paris för att fördjupa samarbetet med fransk försvarsindustri. Det skulle kunna underlätta för Saab att gå in som underleverantör eller partner i utvecklingen av vapensystem.

Det skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva. Kontoret i Paris ska ledas av Henrik Vassallo som är ansvarig för Saabs affärer i Frankrike, ett land med en försvarsindustri som omfattar 5 000 företag och sysselsätter 165 000 personer. Det nya kontoret ska öppna denna månad om allt går planenligt.

– Frankrike är en av de 15 viktigaste marknaderna i Saab, säger Magnus Lewis-Olsson, Saabs marknadschef i Europa, Mellanöstern och Afrika, till DI.

– Vi vill få upp det. Tittar vi på de länder i Europa som handlar mest försvarsmateriel så är det Storbritannien, Tyskland och Frankrike och vi vill vara starka på alla de marknaderna, tillägger han.

Magnus Lewis-Olsson ser, enligt DI, möjligheter för Saab att vara en underleverantör inom områden där Saab är tekniskt starka och nämner bland annat affärsområdet Dynamics med missiler och understödsvapen.

Det styrks av att Saab Dynamics i 15 år sålt pansarskott till Frankrike. Den senaste affären genomfördes för halvannat år sedan och gällde en ny generation av AT4 CS där Saab tagit in det statliga försvarsföretaget Nexter som partner.

Saab hoppas också, uppger DI, att bli en del av Frankrikes vapenexport. Som partner eller underleverantör i utvecklingen av nya franska vapensystem kan Saab vara med när de exporteras och då styr fransk lagstiftning exporten.

Det skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva. Kontoret i Paris ska ledas av Henrik Vassallo som är ansvarig för Saabs affärer i Frankrike, ett land med en försvarsindustri som omfattar 5 000 företag och sysselsätter 165 000 personer. Det nya kontoret ska öppna denna månad om allt går planenligt.

– Frankrike är en av de 15 viktigaste marknaderna i Saab, säger Magnus Lewis-Olsson, Saabs marknadschef i Europa, Mellanöstern och Afrika, till DI.

– Vi vill få upp det. Tittar vi på de länder i Europa som handlar mest försvarsmateriel så är det Storbritannien, Tyskland och Frankrike och vi vill vara starka på alla de marknaderna, tillägger han.

Magnus Lewis-Olsson ser, enligt DI, möjligheter för Saab att vara en underleverantör inom områden där Saab är tekniskt starka och nämner bland annat affärsområdet Dynamics med missiler och understödsvapen.

Det styrks av att Saab Dynamics i 15 år sålt pansarskott till Frankrike. Den senaste affären genomfördes för halvannat år sedan och gällde en ny generation av AT4 CS där Saab tagit in det statliga försvarsföretaget Nexter som partner.

Saab hoppas också, uppger DI, att bli en del av Frankrikes vapenexport. Som partner eller underleverantör i utvecklingen av nya franska vapensystem kan Saab vara med när de exporteras och då styr fransk lagstiftning exporten.