2016-07-05 14:32

2016-07-05 14:32

Full man bröt sig in i exets lägenhet

KARLSKOGA: Fick villkorlig dom och dagsböter

Böter och skadestånd blev straffet för mannen som körde full och bröt sig in i en lägenhet för att prata med sitt ex.

En 46- årig man har fällts för hemfridsbrott, två fall av skadegörelse samt rattfylleri.

Det var i mitten av februari som mannen, då han var berusad, tog sig in i en bostad där en kvinna som han tidigare haft en relation med befann sig. Han krossade en ruta på altandörren och gick in i lägenheten. Kvinnan ringde till polisen men mannen tog telefonen ifrån henne och kastade den i golvet så att den gick sönder.

Till slut lämnade mannen lägenheten och satte sig i sin bil som han parkerat utanför. Han somnade men vaknade av att han frös varför han startade bilen och körde några varv på parkeringen för att få i gång värmen.

Strax därpå kom polisen till platsen och provtagning visade att han hade 1,05 promille alkohol i kroppen.

Tingsrätten fastställde påföljden till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 7 200 kronor. Att rattfylleriet, trots att alkoholkoncentrationen överstiger 1 promille, inte bedöms som grovt beror bland annat på att mannen endast kört en kort sträcka på en parkering.

Vidare ska mannen betala ett skadestånd på 2 500 kronor till kvinnan samt på drygt 7 900 kronor till bostadsbolaget.

En 46- årig man har fällts för hemfridsbrott, två fall av skadegörelse samt rattfylleri.

Det var i mitten av februari som mannen, då han var berusad, tog sig in i en bostad där en kvinna som han tidigare haft en relation med befann sig. Han krossade en ruta på altandörren och gick in i lägenheten. Kvinnan ringde till polisen men mannen tog telefonen ifrån henne och kastade den i golvet så att den gick sönder.

Till slut lämnade mannen lägenheten och satte sig i sin bil som han parkerat utanför. Han somnade men vaknade av att han frös varför han startade bilen och körde några varv på parkeringen för att få i gång värmen.

Strax därpå kom polisen till platsen och provtagning visade att han hade 1,05 promille alkohol i kroppen.

Tingsrätten fastställde påföljden till villkorlig dom och dagsböter på sammanlagt 7 200 kronor. Att rattfylleriet, trots att alkoholkoncentrationen överstiger 1 promille, inte bedöms som grovt beror bland annat på att mannen endast kört en kort sträcka på en parkering.

Vidare ska mannen betala ett skadestånd på 2 500 kronor till kvinnan samt på drygt 7 900 kronor till bostadsbolaget.