2016-07-05 13:15

2016-07-05 13:15

Får böta för trimmad A-traktor

DEGERFORS

En 17-åring har dömts till dagsböter på sammanlagt 1 500 kronor för att ha kört en A-traktor som klassas som lätt lastbil.

Det var i slutet av mars som en polis på sin lediga dag hamnade bakom en A-traktor på Lokstallsgatan. Han reagerade på att fordonet körde för fort, först 50 km/tim och sedan uppemot 70 km/tim.

Det visade sig att A-traktorn var försedd med en så kallad ryckspärr, en sprint, som då den är utlöst gör det möjligt att köra fordonet i högre hastighet. Då polisen kontrollerade A-traktorn var spärren utlöst.

17-åringen medgav att det fanns en sådan spärr men hävdade att han hade svetsat i växellådan så att spärren inte skulle fungera. Han menade vidare att det var polisen som, vid sin undersökning, hade ryckt sönder svetsningen och utlöst spärren.

Tingsrätten trodde dock inte på hans utsaga och han fälldes för olovlig körning.

Det var i slutet av mars som en polis på sin lediga dag hamnade bakom en A-traktor på Lokstallsgatan. Han reagerade på att fordonet körde för fort, först 50 km/tim och sedan uppemot 70 km/tim.

Det visade sig att A-traktorn var försedd med en så kallad ryckspärr, en sprint, som då den är utlöst gör det möjligt att köra fordonet i högre hastighet. Då polisen kontrollerade A-traktorn var spärren utlöst.

17-åringen medgav att det fanns en sådan spärr men hävdade att han hade svetsat i växellådan så att spärren inte skulle fungera. Han menade vidare att det var polisen som, vid sin undersökning, hade ryckt sönder svetsningen och utlöst spärren.

Tingsrätten trodde dock inte på hans utsaga och han fälldes för olovlig körning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.