2016-07-05 13:10

2016-07-05 13:10

Både svenska och nyanlända

DEGERFORS: Sommaraktiviteter för barn och ungdomar med start på lördag

Degerfors kommun har fått ett bidrag på 200 000 kronor som nu ska användas till ett integrationsprojekt. Det handlar om sommaraktiviteter för skolleddiga barn och ungdomar upp till 15 år.

Tanken och syftet med projektet är att alla barn, oavsett bakgrund, ska ha en bra sommar. Staten har skjutit till 199 miljoner kronor för projektet och sedan har kommunerna fått ansöka om pengar.

Barn och ungdomar

– Det här projektet riktar sig till barn och ungdomar, både svenska och invandrade som kanske inte kommer ut på något på hela sommaren, säger Therese King på Vida världen och Michelle Danai som är lärare på Möckelngymnasiet. Det blir aktiviteter nio dagar i juli och 12 dagar i augusti.

Satt upp lappar

Förra veckan slutade sommarskolan i Degerfors och nu drar alltså sommaraktiviteterna i gång.

– Vi har skickat ut meddelande till socialen som hjälper till att förmedla att den här möjligheten finns, säger Therese och Michelle. Vidare har vi satt upp lappar på biblioteket och på fritidsgårdarna och vi har redan fått några anmälningar. Med det här vill vi att barn och ungdomar ska ha en bra sommar och vi är tacksamma för att vi får chansen att medverka till det.

Många aktiviteter

Sommaraktiviteterna är många och startar på lördag med en Jet-träff på Karlskoga flygplats Vidare blir det ett par dagar på Go-cartbanan på Gelleråsen. Det kommer även att bli besök på Lek och buslandet i Örebro, Mariebergsskogen i Karlstad och Boda Borg i Karlskoga. Andra aktiviteter blir fotboll och fiske samt en resa till Liseberg i Göteborg.

Gratis

– Alla sommaraktiviteter är gratis, men man måste anmäla sig till de olika aktiviteterna enskilt, säger Therese och Michelle. Detta beror på att aktiviteterna riktar sig till olika åldrar. Det är bara att skicka ett mail eller ringa, så tar vi emot anmälningarna.

Aktuell mailadress är: therese.king@degerfors.se eller telefon 070-4103264.

Tanken och syftet med projektet är att alla barn, oavsett bakgrund, ska ha en bra sommar. Staten har skjutit till 199 miljoner kronor för projektet och sedan har kommunerna fått ansöka om pengar.

Barn och ungdomar

– Det här projektet riktar sig till barn och ungdomar, både svenska och invandrade som kanske inte kommer ut på något på hela sommaren, säger Therese King på Vida världen och Michelle Danai som är lärare på Möckelngymnasiet. Det blir aktiviteter nio dagar i juli och 12 dagar i augusti.

Satt upp lappar

Förra veckan slutade sommarskolan i Degerfors och nu drar alltså sommaraktiviteterna i gång.

– Vi har skickat ut meddelande till socialen som hjälper till att förmedla att den här möjligheten finns, säger Therese och Michelle. Vidare har vi satt upp lappar på biblioteket och på fritidsgårdarna och vi har redan fått några anmälningar. Med det här vill vi att barn och ungdomar ska ha en bra sommar och vi är tacksamma för att vi får chansen att medverka till det.

Många aktiviteter

Sommaraktiviteterna är många och startar på lördag med en Jet-träff på Karlskoga flygplats Vidare blir det ett par dagar på Go-cartbanan på Gelleråsen. Det kommer även att bli besök på Lek och buslandet i Örebro, Mariebergsskogen i Karlstad och Boda Borg i Karlskoga. Andra aktiviteter blir fotboll och fiske samt en resa till Liseberg i Göteborg.

Gratis

– Alla sommaraktiviteter är gratis, men man måste anmäla sig till de olika aktiviteterna enskilt, säger Therese och Michelle. Detta beror på att aktiviteterna riktar sig till olika åldrar. Det är bara att skicka ett mail eller ringa, så tar vi emot anmälningarna.

Aktuell mailadress är: therese.king@degerfors.se eller telefon 070-4103264.