2016-07-04 16:12

2016-07-04 16:12

Minröjning och granater

NÄRINGSLIV: Saab Bofors Dynamics får flera beställningar

Saab Bofors Dynamics har fått en beställning på övningsammunition till granatkastare och en order om minröjningsutrustning. Leveranser kommer ske under perioden 2015-2016.
Dessutom har Saab fått två marinbeställningar som avser underhåll av stridsledningssystem för fregatter.

Den första beställningen är från FMV och gäller uppgradering av minröjningsutrustning till ett värde av 147 miljoner kronor. Produktionen hamnar i Saab Bofors Dynamics anläggning i Karlskrona.

Den andra beställningen kommer gå till Saab Bofors Dynamics Switzerland. Beställning omfattar tillverkning och slutmontering av 81-mm övningsammunition till granatkastare.

I Schweiz

Företaget tillhör Saabs affärsområde Dynamics och är ett helägt dotterbolag med verksamhet i Thun, Schweiz, där företaget tillhandahåller en utvecklings- och produktionsanläggning med avancerade test- och simuleringsmöjligheter.

Leveranser kommer ske under 2016 och 2017 som ett resultat av ett tidigare utvecklingskontrakt som genomfördes med under perioden 2015-2016.

– Den här beställningen är helt i linje med vår strategi att stärka och utöka vårt erbjudande inom granatkastarammunition. Avtalet är till volymen den enskilt största produktionsbeställningen vi fått på granater, säger Stephan Kocher, chef för Saab Bofors Dynamics Switzerland i ett pressmeddelande.

Fartygsprogram

Dessutom har företaget Saab fått en beställning som handlar om ett fartygsprogram i Australien, med ordervärde på cirka 248 miljoner kronor. Beställningen avser underhåll av stridsledningssystem för fregatter.

Beställningarna kommer inte påverka verksamheten i Karlskoga.

Den första beställningen är från FMV och gäller uppgradering av minröjningsutrustning till ett värde av 147 miljoner kronor. Produktionen hamnar i Saab Bofors Dynamics anläggning i Karlskrona.

Den andra beställningen kommer gå till Saab Bofors Dynamics Switzerland. Beställning omfattar tillverkning och slutmontering av 81-mm övningsammunition till granatkastare.

I Schweiz

Företaget tillhör Saabs affärsområde Dynamics och är ett helägt dotterbolag med verksamhet i Thun, Schweiz, där företaget tillhandahåller en utvecklings- och produktionsanläggning med avancerade test- och simuleringsmöjligheter.

Leveranser kommer ske under 2016 och 2017 som ett resultat av ett tidigare utvecklingskontrakt som genomfördes med under perioden 2015-2016.

– Den här beställningen är helt i linje med vår strategi att stärka och utöka vårt erbjudande inom granatkastarammunition. Avtalet är till volymen den enskilt största produktionsbeställningen vi fått på granater, säger Stephan Kocher, chef för Saab Bofors Dynamics Switzerland i ett pressmeddelande.

Fartygsprogram

Dessutom har företaget Saab fått en beställning som handlar om ett fartygsprogram i Australien, med ordervärde på cirka 248 miljoner kronor. Beställningen avser underhåll av stridsledningssystem för fregatter.

Beställningarna kommer inte påverka verksamheten i Karlskoga.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.