2016-07-04 17:34

2016-07-05 10:56

Fansen rekordskramlar

ISHOCKEY: Fansen samlat in 132 000 kronor – nu höjs målet i BIK:s kampanj

På tre veckor har insamlingen till ”BIK-liraren” nästan fördubblats från 70 000 till 132 000 kronor under måndagen. Totalt har 203 privatpersoner hittills sponsrat till BIK:s näste stjärncenter.

– Det är sjukt roligt, jag blir nästan tårögd över att det är så många som stöttar oss. Det märks att många har äkta känslor för den lokala hockeyn och lägger privata pengar på oss. För det är trots allt privatpersoner som bidrar till BIK-liraren, säger marknadschefen Thomas ”Sylta” Karlsson som fått höja insamlings-målet från 100 000 till 150 000.

Enligt ”Sylta” har de redan en intressant trupp men han menar att den behöver höjas för att höja sig ett snäpp. En av utmaningarna inför BIK:s is-premiär i september är att hitta en slagkraftig förstacenter, efter att Gustaf Thorell och Daniel Rundqvist tidigare lämnat. Med en spelarbudget på 6,5 miljoner kan det bli svårt att få något utöver det vanliga.

Men efter att BIK drog i gång kampanjen ”BIK-liraren” och bad fansen om hjälp med pengarna finns det flera intressanta namn inför hösten.

Vill krydda laget

– Vi har lite olika alternativ, två-tre spelare som är riktigt intressanta för att vi ska höja oss ett snäpp. Det behövs en kille som har bra skills, helst en utländsk, som kan krydda laget. Men vem det blir får bli en suprise till hösten, fortsätter ”Sylta”.

Totalt har 203 privatpersoner sponsrat till de 132 000 kronorna som under måndagen låg i BIK:s sparbössa. Insamlingen fortsätter fram tills sista augusti.

– Det är bara att fortsätta, vi är grymt tacksamma. I slutändan handlar det om vilken klass nyförvärvet kommer ha.

– Det är sjukt roligt, jag blir nästan tårögd över att det är så många som stöttar oss. Det märks att många har äkta känslor för den lokala hockeyn och lägger privata pengar på oss. För det är trots allt privatpersoner som bidrar till BIK-liraren, säger marknadschefen Thomas ”Sylta” Karlsson som fått höja insamlings-målet från 100 000 till 150 000.

Enligt ”Sylta” har de redan en intressant trupp men han menar att den behöver höjas för att höja sig ett snäpp. En av utmaningarna inför BIK:s is-premiär i september är att hitta en slagkraftig förstacenter, efter att Gustaf Thorell och Daniel Rundqvist tidigare lämnat. Med en spelarbudget på 6,5 miljoner kan det bli svårt att få något utöver det vanliga.

Men efter att BIK drog i gång kampanjen ”BIK-liraren” och bad fansen om hjälp med pengarna finns det flera intressanta namn inför hösten.

Vill krydda laget

– Vi har lite olika alternativ, två-tre spelare som är riktigt intressanta för att vi ska höja oss ett snäpp. Det behövs en kille som har bra skills, helst en utländsk, som kan krydda laget. Men vem det blir får bli en suprise till hösten, fortsätter ”Sylta”.

Totalt har 203 privatpersoner sponsrat till de 132 000 kronorna som under måndagen låg i BIK:s sparbössa. Insamlingen fortsätter fram tills sista augusti.

– Det är bara att fortsätta, vi är grymt tacksamma. I slutändan handlar det om vilken klass nyförvärvet kommer ha.

  • Christoffer Tuulik