2016-07-04 22:55

2016-07-04 22:55

Årsbästa av Mikael Persson i Spanien

ENDURO: Nu har Karlskogaåkaren hittat formen

I helgen avgjordes den sjätte deltävlingen i enduro-VM i spanska Bilbao. Då stod Karlskogaåkaren Mikael Persson för ett personligt rekord när han slutade sexa under lördagens etapp.
– Jag är jättenöjd med helgens tävling, säger värmlänningen.

Lördagens tävling bjöd på regn och lera i en bana som beskrevs som relativt tuff med mycket guppar och öppet.

Något som passade Persson.

– Jag gillar när det är upp och ned. Men om man jämför med förra året så kunde jag lika gärna ha vunnit om jag åkt som jag gjorde nu. Konkurrensen är mycket tuffare och det krävs inte mycket för att du ska tappa placeringar, säger han.

Regerande mästare

Mikael Persson blev mästare i Youth 125cc 2015 och har sedan dess fått kontrakt med Yamaha och kör numera i E1-klassen. Efter en tuff inledning på säsongen har nu Karlskogasonen hittat rätt i åkningen.

– Det viktigaste för mig är att jag utvecklas hela tiden och det känner jag att jag har gjort. Det är mycket mentalt också. Efter att ha blivit världsmästare så nöjer man sig inte med tillexempel en femteplats. Där måste jag inse att konkurrensen är tuffare och att jag inte kan förvänta mig så mycket mer, avslutar han.

Lördagens tävling bjöd på regn och lera i en bana som beskrevs som relativt tuff med mycket guppar och öppet.

Något som passade Persson.

– Jag gillar när det är upp och ned. Men om man jämför med förra året så kunde jag lika gärna ha vunnit om jag åkt som jag gjorde nu. Konkurrensen är mycket tuffare och det krävs inte mycket för att du ska tappa placeringar, säger han.

Regerande mästare

Mikael Persson blev mästare i Youth 125cc 2015 och har sedan dess fått kontrakt med Yamaha och kör numera i E1-klassen. Efter en tuff inledning på säsongen har nu Karlskogasonen hittat rätt i åkningen.

– Det viktigaste för mig är att jag utvecklas hela tiden och det känner jag att jag har gjort. Det är mycket mentalt också. Efter att ha blivit världsmästare så nöjer man sig inte med tillexempel en femteplats. Där måste jag inse att konkurrensen är tuffare och att jag inte kan förvänta mig så mycket mer, avslutar han.

  • Jonas Griberg