2016-07-02 17:55

2016-07-02 17:57

Hotade och ljög om knivattack

KARLSKOGA

En man i 40-årsåldern har fällts för olaga hot och falsk angivelse.

Det var i november förra året som mannen, som vid tillfället var kraftigt berusad, ringde till sin före detta sambo. Han ville gå ut och äta med henne och deras dotter, som då var hemma hos kvinnan. Eftersom han var full så sa kvinnan nej varpå mannen polisanmälde henne för att ha skurit honom med en kniv.

Polisen kom också hem till kvinnan, tittade runt i bostaden och frågade efter mannen.

Under återstoden av dagen ringde mannen upprepade gånger till både kvinnan och dottern. Vid ett tillfälle sa han till dottern att han skulle komma dit och slå in dörren om de inte öppnade samt att han skulle ”dra ut den där jävla horan och slå ihjäl henne”, med vilket han syftade på flickans mamma.

Mannen själv har vaga minnen av dagen. Han medgav dock att han hade ljugit om knivattacken. Att han framfört något hot nekade han till.

Tingsrätten ansåg dock att kvinnans och flickans uppgifter var trovärdiga och räckte som bevisning. Påföljden fastställdes till villkorlig dom samt dagsböter på sammanlagt 18 000 kronor. Han ska också betala skadestånd på 7 000 kronor till sitt ex.

Det var i november förra året som mannen, som vid tillfället var kraftigt berusad, ringde till sin före detta sambo. Han ville gå ut och äta med henne och deras dotter, som då var hemma hos kvinnan. Eftersom han var full så sa kvinnan nej varpå mannen polisanmälde henne för att ha skurit honom med en kniv.

Polisen kom också hem till kvinnan, tittade runt i bostaden och frågade efter mannen.

Under återstoden av dagen ringde mannen upprepade gånger till både kvinnan och dottern. Vid ett tillfälle sa han till dottern att han skulle komma dit och slå in dörren om de inte öppnade samt att han skulle ”dra ut den där jävla horan och slå ihjäl henne”, med vilket han syftade på flickans mamma.

Mannen själv har vaga minnen av dagen. Han medgav dock att han hade ljugit om knivattacken. Att han framfört något hot nekade han till.

Tingsrätten ansåg dock att kvinnans och flickans uppgifter var trovärdiga och räckte som bevisning. Påföljden fastställdes till villkorlig dom samt dagsböter på sammanlagt 18 000 kronor. Han ska också betala skadestånd på 7 000 kronor till sitt ex.