2016-07-01 11:49

2016-07-01 11:49

En lördag med två vernissager

KONST: Ulrika Andersson ställer ut i Perssons magasin och Jane Hein i Broby gästgivaregård

Denna lördag, alltså i dag 2 juli, finns det två vernissager inom ett par timmars restid att välja på. Ulrika Andersson ställer ut i Perssons magasin medan Jane Hein håller till i Broby gästgivaregård.

Ulrika Andersson har fått stora rummet i Perssons magasin som ligger i Västra Löa längs riksväg 50 någonstans mellan Lindesberg och Kopparberg. Hon visar målningar i olja och akryl som speglar flera olika arbetsperioder men kan inte själv vara med på vernissagen eftersom hon rest till Kroatien för lite relax inför 50-årsdagen.

Utställningen pågår till 17 juli och den dagen finns Ulrika Andersson på plats och kan berätta mer om sina bilder.

Det finns ytterligare två rum i Perssons magasin, ett kallas mellanrummet och där ställer Anita Lindqvist och Gunvor Esplund-Larsson ut medan Gun-Britt Stjernstedt håller till i lilla rummet. Alla tre är från Nora berättar Ulrika Andersson och nämner att Perssons magasin även rymmer en konsthantverksbutik där ett 40-tal konsthantverkare från Bergslagen är representerade.

Jane Hein har bjudits in att ställa ut i Broby gästgivaregård i Sunne. Hon har tagit med sig såväl akvareller som oljemålningar och utställningen pågår till 31 augusti.

Ulrika Andersson har fått stora rummet i Perssons magasin som ligger i Västra Löa längs riksväg 50 någonstans mellan Lindesberg och Kopparberg. Hon visar målningar i olja och akryl som speglar flera olika arbetsperioder men kan inte själv vara med på vernissagen eftersom hon rest till Kroatien för lite relax inför 50-årsdagen.

Utställningen pågår till 17 juli och den dagen finns Ulrika Andersson på plats och kan berätta mer om sina bilder.

Det finns ytterligare två rum i Perssons magasin, ett kallas mellanrummet och där ställer Anita Lindqvist och Gunvor Esplund-Larsson ut medan Gun-Britt Stjernstedt håller till i lilla rummet. Alla tre är från Nora berättar Ulrika Andersson och nämner att Perssons magasin även rymmer en konsthantverksbutik där ett 40-tal konsthantverkare från Bergslagen är representerade.

Jane Hein har bjudits in att ställa ut i Broby gästgivaregård i Sunne. Hon har tagit med sig såväl akvareller som oljemålningar och utställningen pågår till 31 augusti.