2016-06-21 16:27

2016-06-21 16:27

"Det blir störningar"

KARLSKOGA: Svevia AB lägger ny asfalt i båda riktningarna på E18 mellan Karlskoga och Lekhyttan

Veckan efter midsommar börjar Svevia AB att fräsa upp asfalten på körfältet på E18 från Lekhyttan till Karlskoga. Ny asfalt ska läggas på sträckan och arbetet kommer att ta cirka tre veckor.

– Det kommer att bli störningar i trafiken och där asfalten ligger uppfräst sänks hastigheten till 70 kilometer i timmen, säger Jan Olofsson platschef på Svevia AB. Den aktuella vägsträckan är 15 kilometer lång och vi kommer att lägga ny asfalt i båda riktningarna. Den gamla asfalten har slitits sönder och det är både håligt och spårigt på sträckan.

Lotsbilar

Totalt kommer det att ta cirka sex veckor innan sträckan i båda riktningarna fått ny asfalt och under tiden arbetet på går kommer det att vara störningar i trafiken.

– Det kommer att ta en vecka att fräsa upp asfalten i vardera riktningen och det blir så klart störningar för trafikanterna, säger Jan Olofsson. Trafiken kommer att ledas om och det sköts av vakter, trafikljus och lotsbilar som går fram och tillbaka. Lotsbilen kommer att sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen där vi ha folk på vägen. Mitträcket kommer att öppnas upp på tolv ställen för att vi ska kunna göra det här jobbet.

Planera längre restid

Restiden mellan Karlskoga och Örebro kommer att bli längre än vanligt under tiden det ska asfalteras. Något som trafikanterna uppmanas planera för.

– Vi kommer att utföra det här arbetet mellan 19.00 till 06.00 för att det ska störa så lite som möjligt, säger Jan Olofsson. Men de som pendlar mellan orterna på morgonen bör lägga till tid för att hinna dit man ska i tid. Det är bra att räkna med extra tid då det blir 70-väg. Vi vill så klart att trafikanterna respekterar hastighetsbegränsningarna för att det inte ska inträffa olyckor. Det är vanliga 70-skyltar uppsatta och polisen kan bötfälla även om vi inte är där och jobbar om någon kör för fort.

– Vi kommer också att använda TMA-bilar och tyvärr har det varit några olyckor med dessa inblandade, säger Jan Olofsson. Nu hoppas jag att vi slipper det.

Arbetet på E18 börjar veckan efter midsommar med sträckan Lekhyttan-Karlskoga. Vecka 33 påbörjas arbetet på sträckan Karlskoga-Lekhyttan.

– Det kommer att bli störningar i trafiken och där asfalten ligger uppfräst sänks hastigheten till 70 kilometer i timmen, säger Jan Olofsson platschef på Svevia AB. Den aktuella vägsträckan är 15 kilometer lång och vi kommer att lägga ny asfalt i båda riktningarna. Den gamla asfalten har slitits sönder och det är både håligt och spårigt på sträckan.

Lotsbilar

Totalt kommer det att ta cirka sex veckor innan sträckan i båda riktningarna fått ny asfalt och under tiden arbetet på går kommer det att vara störningar i trafiken.

– Det kommer att ta en vecka att fräsa upp asfalten i vardera riktningen och det blir så klart störningar för trafikanterna, säger Jan Olofsson. Trafiken kommer att ledas om och det sköts av vakter, trafikljus och lotsbilar som går fram och tillbaka. Lotsbilen kommer att sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen där vi ha folk på vägen. Mitträcket kommer att öppnas upp på tolv ställen för att vi ska kunna göra det här jobbet.

Planera längre restid

Restiden mellan Karlskoga och Örebro kommer att bli längre än vanligt under tiden det ska asfalteras. Något som trafikanterna uppmanas planera för.

– Vi kommer att utföra det här arbetet mellan 19.00 till 06.00 för att det ska störa så lite som möjligt, säger Jan Olofsson. Men de som pendlar mellan orterna på morgonen bör lägga till tid för att hinna dit man ska i tid. Det är bra att räkna med extra tid då det blir 70-väg. Vi vill så klart att trafikanterna respekterar hastighetsbegränsningarna för att det inte ska inträffa olyckor. Det är vanliga 70-skyltar uppsatta och polisen kan bötfälla även om vi inte är där och jobbar om någon kör för fort.

– Vi kommer också att använda TMA-bilar och tyvärr har det varit några olyckor med dessa inblandade, säger Jan Olofsson. Nu hoppas jag att vi slipper det.

Arbetet på E18 börjar veckan efter midsommar med sträckan Lekhyttan-Karlskoga. Vecka 33 påbörjas arbetet på sträckan Karlskoga-Lekhyttan.