2016-06-02 16:05

2016-06-02 16:05

Bofors Musikkår inleder firandet

KARLSKOGA: Nationaldagen firas på hembygdsgården i Aggerud

På måndag firas Sveriges Nationaldag på hembygdsgården i Aggerud. Det blir en timmes program med bland annat Bofors Musikkår och Karlskoga Kammarkör.

Som traditionen bjuder blir det nationaldagfirande på hembygdsgården i Karlskoga. För barnen finns det hoppborg och sedan kommer Bodaborgståget att rulla runt.

– Huvudnumret är Bofors Musikkår som bland annat kommer att spela Blå gul fana, säger Olle Söderberg. Vidare kommer det att bli framträdande av Karlskoga Kammarkör som framför fyra låtar. Musikkåren har också en sångsolist, David Persson, som kommer att sjunga Fattig bonddräng.

Vidare i programmet kommer dansarna från Karlskoga Bygdegille att visa upp några danser.

– Det är vi väldigt glada för då det kan vara problem att boka in folkdanslagen, säger Olle Söderberg. Ett år hade vi folkdansare från Degerfors här.

Det blir även dans av Loud Dance Company som är äldre dansare från Kulturskolan., Ett annat framträdande blir det av The Simple Souls och Åke Norén kommer med en elev. Som vanligt kommer Rotary att ha stipendieutdelning.

Som traditionen bjuder blir det nationaldagfirande på hembygdsgården i Karlskoga. För barnen finns det hoppborg och sedan kommer Bodaborgståget att rulla runt.

– Huvudnumret är Bofors Musikkår som bland annat kommer att spela Blå gul fana, säger Olle Söderberg. Vidare kommer det att bli framträdande av Karlskoga Kammarkör som framför fyra låtar. Musikkåren har också en sångsolist, David Persson, som kommer att sjunga Fattig bonddräng.

Vidare i programmet kommer dansarna från Karlskoga Bygdegille att visa upp några danser.

– Det är vi väldigt glada för då det kan vara problem att boka in folkdanslagen, säger Olle Söderberg. Ett år hade vi folkdansare från Degerfors här.

Det blir även dans av Loud Dance Company som är äldre dansare från Kulturskolan., Ett annat framträdande blir det av The Simple Souls och Åke Norén kommer med en elev. Som vanligt kommer Rotary att ha stipendieutdelning.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.