2016-06-02 06:00

2016-06-02 06:00

Bara metal på Metallsvenskan

NÖJE: Tre dagar fyllda med hårdrock

Nu drar årets Metallsvenskan i gång i Örebro. I år tar dock festivalen ett uppehåll med fotbollen och lägger krutet på de tunga hårdrocksbanden i stället.

I dag börjar ”världens hårdaste hårdrocksfestival” på Pappersbruket i Örebro. Under tre dagar pågår festivalen som för i år har lagt fotbollsdelen åt sidan.

På årets gedigna bandlista finns Ghost, Danko Jones, Havok, Dark Funeral, Paradise Lost, Napalm Death, The Haunted, Operation Mindcrime, Månegarm, Soilwork, Tribulation, Sparzanza, Bombus, The Kristet Utseende, Dr Living Dead, Steelwing, Cut Up, Snowy Shaw, Saffire, Deals Death och The Hawkings.

Som tidigare år finns närproducerade förfriskningar, i form av öl från Örebro brygghus och Närke kulturbryggeri.

Regionala band

I år finns dessutom Studiefrämjandets livescen NEMIS på plats med åtta regionala band. Bland dessa finns Incarnit, Browsing Collections, Knogjärn, The Royal Ruckus, Bad Acid, Damien, Evil Conspiracyu och Convict.

Metallsvenskan, en ordlek med metal och allsvenskan, startade 2009 med bland andra Sabaton och Hammerfall på Behrn arena. Kombinationen fotboll och hårdrock blev en klar succé och publikskaran har vuxit för varje år. Förra året slog festivalen rekord med 12 000 besökare.

Anledningen till att fotbollen utgår i år är att byggandet av en gräsplan på den aktuella platsen skulle bli allt för resurskrävande. Arrangören lovar dock att fotbollen ska vara tillbaka nästa år.

I dag börjar ”världens hårdaste hårdrocksfestival” på Pappersbruket i Örebro. Under tre dagar pågår festivalen som för i år har lagt fotbollsdelen åt sidan.

På årets gedigna bandlista finns Ghost, Danko Jones, Havok, Dark Funeral, Paradise Lost, Napalm Death, The Haunted, Operation Mindcrime, Månegarm, Soilwork, Tribulation, Sparzanza, Bombus, The Kristet Utseende, Dr Living Dead, Steelwing, Cut Up, Snowy Shaw, Saffire, Deals Death och The Hawkings.

Som tidigare år finns närproducerade förfriskningar, i form av öl från Örebro brygghus och Närke kulturbryggeri.

Regionala band

I år finns dessutom Studiefrämjandets livescen NEMIS på plats med åtta regionala band. Bland dessa finns Incarnit, Browsing Collections, Knogjärn, The Royal Ruckus, Bad Acid, Damien, Evil Conspiracyu och Convict.

Metallsvenskan, en ordlek med metal och allsvenskan, startade 2009 med bland andra Sabaton och Hammerfall på Behrn arena. Kombinationen fotboll och hårdrock blev en klar succé och publikskaran har vuxit för varje år. Förra året slog festivalen rekord med 12 000 besökare.

Anledningen till att fotbollen utgår i år är att byggandet av en gräsplan på den aktuella platsen skulle bli allt för resurskrävande. Arrangören lovar dock att fotbollen ska vara tillbaka nästa år.