2016-06-01 14:43

2016-06-01 14:43

Tango varvas med svenskt

MUSIK: Nobelkvintetten möter Turano och Augustsson

De som missade mötet mellan Daniel Turano och Mikael Augustsson under Världen låter i mars får en ny chans torsdag 2 juni. Då kommer de två till Mötesplats Alfred Nobel i Björkborn där även Nobelkvintetten möter upp.

– Det är vår årliga konsert med Nobelkvintetten och den här gången har vi bjudit in Daniel Turano och Mikael Augustsson som solister, säger Peter Carell.

Daniel Turano är pianist med rötterna i Argentina men han bor sedan ett antal år i Göteborg. Han är en av de främsta pianisterna vad gäller argentinsk tango och brasiliansk musik. Turano har sedan 1990-talet regelbundet spelat ihop med Mikael Augustsson, bandoneon.

– Mikael Augustsson är ledande på bandoneon och turnerar över hela världen, berättar Peter Carell och nämner att Augustsson även arrangerar musik för stråkorkestrar.

Det bjuds förstås på tango, några exempel är Soledad av Astor Piazzolla, Uno av Mariano Mores och La Cumparsita av Gerardo Matos Rodriguez, men också musik av Lille Bror Söderlundh och Kurt Atterberg.

– Det är vår årliga konsert med Nobelkvintetten och den här gången har vi bjudit in Daniel Turano och Mikael Augustsson som solister, säger Peter Carell.

Daniel Turano är pianist med rötterna i Argentina men han bor sedan ett antal år i Göteborg. Han är en av de främsta pianisterna vad gäller argentinsk tango och brasiliansk musik. Turano har sedan 1990-talet regelbundet spelat ihop med Mikael Augustsson, bandoneon.

– Mikael Augustsson är ledande på bandoneon och turnerar över hela världen, berättar Peter Carell och nämner att Augustsson även arrangerar musik för stråkorkestrar.

Det bjuds förstås på tango, några exempel är Soledad av Astor Piazzolla, Uno av Mariano Mores och La Cumparsita av Gerardo Matos Rodriguez, men också musik av Lille Bror Söderlundh och Kurt Atterberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.