2016-06-01 15:25

2016-06-01 15:25

13 varslas i Degerfors

DEGERFORS: Outokumpu varslar 90

Outokumpu varslar 90 tjänstemän i Sverige och i Degerfors är det 13 personer som få gå. I Avesta är det 53 tjänstemän som varslas. I Degerfors har MBL-förhandlingarna kommit i gång så smått, men inväntar nu de centrala förhandlingarna.

Precis som många gånger tidigare läggs varsel hos Outokumpu lagom till semestern. I går meddelade stålkoncernen att 90 tjänstemän ska varslas vid olika anläggningar i Sverige i Avesta varslas 53 tjänstemän och i Degerfors blir det 13 tjänstemän som sägs upp.

13 varslas i Degerfors

– I dag kom beskedet att 13 tjänstemän varslas om uppsägning i Degerfors. Vi har inlett MBL-förhandlingarna, men vi inväntar nu resultatet från centrala förhandlingar, säger Unionens Mikael Lilja. Som vanligt är det dålig tajming då det är precis lagom till semestrarna.

Klart vecka 27

I Degerfors är det totalt 136 tjänstemän anställda och nu blir alltså 13 varslade.

– Målsättningen från företaget är att MBL-förhandlingen ska vara klar vecka 27 och det är också min målsättning, säger Mikael Lilja. Det finns ingen anledning att dra ut på tiden då folk mår nog dåligt ändå.

Hur ser du på möjligheten att varslen går att lösa med pensionsavgångar i Degerfors?

– Det är ganska hög medelålder bland tjänstemännen och min målsättning är att det går att lösa med pensionsavgångar, säger Mikael Lilja. Men vi är inte där ännu, så jag kan inte säga i dag att det blir så.

I Avesta kommer en del av varslen att lösas med naturliga avgångar, men hur många är oklart.

Precis som många gånger tidigare läggs varsel hos Outokumpu lagom till semestern. I går meddelade stålkoncernen att 90 tjänstemän ska varslas vid olika anläggningar i Sverige i Avesta varslas 53 tjänstemän och i Degerfors blir det 13 tjänstemän som sägs upp.

13 varslas i Degerfors

– I dag kom beskedet att 13 tjänstemän varslas om uppsägning i Degerfors. Vi har inlett MBL-förhandlingarna, men vi inväntar nu resultatet från centrala förhandlingar, säger Unionens Mikael Lilja. Som vanligt är det dålig tajming då det är precis lagom till semestrarna.

Klart vecka 27

I Degerfors är det totalt 136 tjänstemän anställda och nu blir alltså 13 varslade.

– Målsättningen från företaget är att MBL-förhandlingen ska vara klar vecka 27 och det är också min målsättning, säger Mikael Lilja. Det finns ingen anledning att dra ut på tiden då folk mår nog dåligt ändå.

Hur ser du på möjligheten att varslen går att lösa med pensionsavgångar i Degerfors?

– Det är ganska hög medelålder bland tjänstemännen och min målsättning är att det går att lösa med pensionsavgångar, säger Mikael Lilja. Men vi är inte där ännu, så jag kan inte säga i dag att det blir så.

I Avesta kommer en del av varslen att lösas med naturliga avgångar, men hur många är oklart.