2016-05-31 16:06

2016-05-31 16:06

Kemistipendiater på vip-besök

KARLSKOGA: "De här eleverna är vår framtid"

Cambrex Karlskoga har för 17:e året i rad förgyllt sommarlovet för tolv elever i nian på de tre högstadieskolorna. De utvalda tolv får kemistipendiet och 1 000 kronor vardera samt möjlighet att söka sommarjobb på Cambrex Karlskoga nästa sommar.

– Vi gör det här för att uppmärksamma värdet av kemi, säger Malin Nilsson, HR-generalist på Cambrex Karlskoga.

– De här eleverna är ju vår framtid och då måste vi tala om att vi finns. Därför vill vi berätta om vårt företag som går bra och i och med stipendiet får eleverna också möjlighet att få sommarjobb hos oss nästa sommar. De måste gå ett år på gymnasiet först, tillägger Malin Nilsson förklarande.

Sara Hansen, Melissa Fernandez Stenman och Duy Hung Dinh från Österleden belönades men Duy Hung Dinh kunde inte närvara på vip-dagen. Från Skranta kom Viktor Kensén, Matilda Jansson, Jesper Berglund, Tobias Biel och Axel Glöckner medan Bregården bidrog med Robin Unosen, Cassandra Fagerberg, Matilda Jernelöv och Annie Kindgren.

Malin Nilsson såg till att kemistipendiaterna fick en allmän presentation av Cambrex Karlskoga medan Krister Svanberg berättade om hur det är att arbeta som processingenjör och efter en fikapaus var det studiebesök på labbet Z15 samt fabriken F18 innan vip-dagen avslutades med lunch på Matlådan.

– Vi gör det här för att uppmärksamma värdet av kemi, säger Malin Nilsson, HR-generalist på Cambrex Karlskoga.

– De här eleverna är ju vår framtid och då måste vi tala om att vi finns. Därför vill vi berätta om vårt företag som går bra och i och med stipendiet får eleverna också möjlighet att få sommarjobb hos oss nästa sommar. De måste gå ett år på gymnasiet först, tillägger Malin Nilsson förklarande.

Sara Hansen, Melissa Fernandez Stenman och Duy Hung Dinh från Österleden belönades men Duy Hung Dinh kunde inte närvara på vip-dagen. Från Skranta kom Viktor Kensén, Matilda Jansson, Jesper Berglund, Tobias Biel och Axel Glöckner medan Bregården bidrog med Robin Unosen, Cassandra Fagerberg, Matilda Jernelöv och Annie Kindgren.

Malin Nilsson såg till att kemistipendiaterna fick en allmän presentation av Cambrex Karlskoga medan Krister Svanberg berättade om hur det är att arbeta som processingenjör och efter en fikapaus var det studiebesök på labbet Z15 samt fabriken F18 innan vip-dagen avslutades med lunch på Matlådan.