2016-05-24 10:40

2016-05-24 10:40

Tog bort larm med nagelsax

KARLSKOGA

I mitten av april förra året gick en kvinna in på Kappahl, tog med en tröja värd 189 kronor in i provhytten och klippte bort larmet med en nagelsax. Sedan lämnade hon butiken men stoppades.

Kvinnan åtalades för stöld trots att värdet på tröjan understeg 1 000 kronor eftersom hon använt en sax, vilken åklagaren menade var ett för ändamålet avsett hjälpmedel.

Tingsrätten höll dock inte med om att gärningen var utstuderad eller planerad och fällde henne i stället för snatteri. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, ska betala dagsböter på sammanlagt 1 500 kronor samt skadestånd på 189 kronor till butiken.

Kvinnan åtalades för stöld trots att värdet på tröjan understeg 1 000 kronor eftersom hon använt en sax, vilken åklagaren menade var ett för ändamålet avsett hjälpmedel.

Tingsrätten höll dock inte med om att gärningen var utstuderad eller planerad och fällde henne i stället för snatteri. Kvinnan, som är i 30-årsåldern, ska betala dagsböter på sammanlagt 1 500 kronor samt skadestånd på 189 kronor till butiken.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.