2016-05-23 17:43

2016-05-23 17:43

Andra tar över rodret

DEGERFORS: Stora förändringar då Halvarsson tar pension

Det kommer bli en rad förändringar i Degerfors kommunledning i sommar. Det med anledning av att kommunstyrelsens ordförande går i pension.

Roland Halvarsson V går i sommar i pension. Det får en rad följder eftersom han dels sitter som ordförande i kommunstyrelsen dels är ordförande i Degerforsbolagen AB och dels har en rad andra uppdrag.

Halvarsson vill vänta med kommentarerna till den presskonferens som Vänsterpartiet ska hålla i dag, med anledning av hans pensionsavgång. Han fyllde 65 år i januari.

Partiordförande Jan Ask vill också vänta med detaljerna till dagens presskonferens, han säger:

– Vi försöker samla de som berörs av förändringarna i ledningen. Jag vet inte ens om alla poster är klara, som kommunstyrelsens ordförande har han en massa uppdrag.

Det blir en hel del att sy ihop. Halvarsson är, som nämnt, ordförande i bolagen och i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott, han är ledamot i kommunfullmäktige och i Degerfors energi AB samt i Örebro läns trafiksäkerhetsförbund och Kommuninvests årsstämma. Vidare är han ombud i Intresseföreningen Bergslagets årsmöte, ersättare i Möckelns fiskevårdsområdesförening och i Hjälmarens vattenvårdsförbunds årsmöte.

Roland Halvarsson V går i sommar i pension. Det får en rad följder eftersom han dels sitter som ordförande i kommunstyrelsen dels är ordförande i Degerforsbolagen AB och dels har en rad andra uppdrag.

Halvarsson vill vänta med kommentarerna till den presskonferens som Vänsterpartiet ska hålla i dag, med anledning av hans pensionsavgång. Han fyllde 65 år i januari.

Partiordförande Jan Ask vill också vänta med detaljerna till dagens presskonferens, han säger:

– Vi försöker samla de som berörs av förändringarna i ledningen. Jag vet inte ens om alla poster är klara, som kommunstyrelsens ordförande har han en massa uppdrag.

Det blir en hel del att sy ihop. Halvarsson är, som nämnt, ordförande i bolagen och i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott, han är ledamot i kommunfullmäktige och i Degerfors energi AB samt i Örebro läns trafiksäkerhetsförbund och Kommuninvests årsstämma. Vidare är han ombud i Intresseföreningen Bergslagets årsmöte, ersättare i Möckelns fiskevårdsområdesförening och i Hjälmarens vattenvårdsförbunds årsmöte.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.