2016-05-23 21:01

2016-05-23 21:01

"Ändra på värderingar"

KARLSKOGA: Cecilia Heikkinen invald i styrelsen för Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige

I helgen hade Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, sitt årsmöte. Cecilia Heikkinen, från Karlskoga, blev invald som ledamot och hon har flera frågor hon brinner för och vill driva på riksnivån.

Cecilia Heikkinen, jobbar som jouransvarig på Kvinnohuset i Karlskoga och sitter även med i styrelsen i Karlskoga. En kvinna i Karlstad hoppade av sitt styrelseuppdrag i Roks och nominerade Cecilia Heikkinen.

– Det är jättekul att bli invald förstås. Karlskoga har inte haft med någon i styrelsen på 10 år tror jag. Det här ska bli spännande och intressant.

Flera frågor

Det finns flera frågor som hon vill driva riks och en av dem är trångboddheten i landets kvinnohus.

– Vi har sex platser här i Karlskoga och nu har vi sju kvinnor som bor här och några har sina barn med sig. Vi löser det med att låta en kvinna bo i ett av våra samlingsrum. Men det fungerar inte i längden.

Hon berättar om smärtan de bär med sig när de blir tvungna att neka någon att komma på grund av platsbristen.

– Vi kan se en ökning av hot och misshandel mot kvinnor. En del kan vara att fler vågar lämna sina män och anmäla dem. Men polisen säger att anmälda misshandlar ökat och att då neka dem plats på grund av platsbrist känns inget bra.

Kvinnohuset i Karlskoga har länge försökt få ett större hus, men inget har hänt. Lokalbristen runt om i Sverige är en fråga hon vill driva på riksnivå.

Ändra värderingar

Cecilia Heikkinen utbildar sig till lärare och hon skulle vilja se att skolan tar ett större ansvar.

– Jag vill att skolan jobbar mer med värderingar redan i unga år. Sedan tror jag att lärare måste bli bättre på att se barn som råkar illa ut hemma. En av fem barn blir utsatta i hemmet. Det är frågor som jag brinner för och som jag vill driva, säger Cecilia Heikkinen.

Cecilia Heikkinen, jobbar som jouransvarig på Kvinnohuset i Karlskoga och sitter även med i styrelsen i Karlskoga. En kvinna i Karlstad hoppade av sitt styrelseuppdrag i Roks och nominerade Cecilia Heikkinen.

– Det är jättekul att bli invald förstås. Karlskoga har inte haft med någon i styrelsen på 10 år tror jag. Det här ska bli spännande och intressant.

Flera frågor

Det finns flera frågor som hon vill driva riks och en av dem är trångboddheten i landets kvinnohus.

– Vi har sex platser här i Karlskoga och nu har vi sju kvinnor som bor här och några har sina barn med sig. Vi löser det med att låta en kvinna bo i ett av våra samlingsrum. Men det fungerar inte i längden.

Hon berättar om smärtan de bär med sig när de blir tvungna att neka någon att komma på grund av platsbristen.

– Vi kan se en ökning av hot och misshandel mot kvinnor. En del kan vara att fler vågar lämna sina män och anmäla dem. Men polisen säger att anmälda misshandlar ökat och att då neka dem plats på grund av platsbrist känns inget bra.

Kvinnohuset i Karlskoga har länge försökt få ett större hus, men inget har hänt. Lokalbristen runt om i Sverige är en fråga hon vill driva på riksnivå.

Ändra värderingar

Cecilia Heikkinen utbildar sig till lärare och hon skulle vilja se att skolan tar ett större ansvar.

– Jag vill att skolan jobbar mer med värderingar redan i unga år. Sedan tror jag att lärare måste bli bättre på att se barn som råkar illa ut hemma. En av fem barn blir utsatta i hemmet. Det är frågor som jag brinner för och som jag vill driva, säger Cecilia Heikkinen.

  • Anders Persson