2016-05-22 17:05

2016-05-22 17:05

Kusinträff i logehuset

KARLSKOGA: "Alla är ättlingar till Anna och Gösta Ljunglöf"

Ett 70-tal personer samlades på lördagen i logehuset på Kanalvägen med den gemensamma nämnaren att alla kom från samma urkälla. ”Vi är ättlingar till Anna och Gösta Ljunglöf” säger Ulla Persson som hälsade alla välkommen.

Ulla Persson, 64, är uppvuxen på Rävåsen men bor numera i Degerfors tillsammans med maken Krister Persson som bland annat är munskänk i Bifrost och därmed värd även han.

Ulla Persson berättar att Anna och Gösta Ljunglöf fick 15 barn varav åtta är i livet och sex hade mött upp på den här släktträffen. Och det var Ulla Persson, Ulf Ljunglöf, Gun-Britt Bladh, Berith Nyberg, Britta Jernberg och Rolf Ljunglöf.

– Vi är sex syskon här med barn och barnbarn, konstaterar Ulla Persson och uppskattar det sammanlagda antalet till ett 70-tal. Fast då räknar hon även in respektive med barn.

– Det var en av mina systerdöttrar som väckte idén. Hon var bara en månad gammal när hennes mamma gick bort 1975 och en dag i höstas sa hon att hon vet att hon har så många kusiner i Karlskoga och Degerfors men hon vet inte vilka de är.

– Då började vi prata om att ordna den här kusinträffen och i dag blev den av, tillägger Ulla Persson.

De flesta som mött upp bor i Karlskoga eller Degerfors men det hade också kommit ättlingar till Anna och Gösta Ljunglöf från Stockholm, Torsby, Munkfors och Norge, bostaden finns en bit utanför Oslo.

– Vi systrar har bakat och sen ska vi äta medhavd mat och dricka kaffe och prata. Och det finns inga begränsningar för hur länge vi ska hålla på. De sista kanske lämnar logehuset i morgon, säger Ulla Persson och skrattar.

Ulla Persson, 64, är uppvuxen på Rävåsen men bor numera i Degerfors tillsammans med maken Krister Persson som bland annat är munskänk i Bifrost och därmed värd även han.

Ulla Persson berättar att Anna och Gösta Ljunglöf fick 15 barn varav åtta är i livet och sex hade mött upp på den här släktträffen. Och det var Ulla Persson, Ulf Ljunglöf, Gun-Britt Bladh, Berith Nyberg, Britta Jernberg och Rolf Ljunglöf.

– Vi är sex syskon här med barn och barnbarn, konstaterar Ulla Persson och uppskattar det sammanlagda antalet till ett 70-tal. Fast då räknar hon även in respektive med barn.

– Det var en av mina systerdöttrar som väckte idén. Hon var bara en månad gammal när hennes mamma gick bort 1975 och en dag i höstas sa hon att hon vet att hon har så många kusiner i Karlskoga och Degerfors men hon vet inte vilka de är.

– Då började vi prata om att ordna den här kusinträffen och i dag blev den av, tillägger Ulla Persson.

De flesta som mött upp bor i Karlskoga eller Degerfors men det hade också kommit ättlingar till Anna och Gösta Ljunglöf från Stockholm, Torsby, Munkfors och Norge, bostaden finns en bit utanför Oslo.

– Vi systrar har bakat och sen ska vi äta medhavd mat och dricka kaffe och prata. Och det finns inga begränsningar för hur länge vi ska hålla på. De sista kanske lämnar logehuset i morgon, säger Ulla Persson och skrattar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.