2016-05-20 13:51

2016-05-20 13:51

Bråkig snattare får böta

KARLSKOGA NOTERAT

En 46-årig kvinna har dömts till dagsböter på sammanlagt 6 000 kronor för två fall av snatteri, våldsamt motstånd samt ringa våld mot tjänsteman.

Det var i september som en väktare såg att kvinnan tog en jacka inne på Kappahl. Han följde efter henne ut ur butiken och bad henne följa med tillbaka. Kvinnan satte sig då i motvärn och slog även till väktaren på armen. Det visade sig senare att hon även tagit två par trosor.

Det totala värdet på varorna uppgick till drygt 700 kronor. Jackan blev dock förstörd av färgen från larmampullen varför kvinnan ska betala ett skadestånd på 599 kronor till butiken.

I oktober åkte kvinnan fast efter ytterligare ett snatteri. Denna gång hade hon tagit ett par strumpbyxor på Ica Maxi.

Det var i september som en väktare såg att kvinnan tog en jacka inne på Kappahl. Han följde efter henne ut ur butiken och bad henne följa med tillbaka. Kvinnan satte sig då i motvärn och slog även till väktaren på armen. Det visade sig senare att hon även tagit två par trosor.

Det totala värdet på varorna uppgick till drygt 700 kronor. Jackan blev dock förstörd av färgen från larmampullen varför kvinnan ska betala ett skadestånd på 599 kronor till butiken.

I oktober åkte kvinnan fast efter ytterligare ett snatteri. Denna gång hade hon tagit ett par strumpbyxor på Ica Maxi.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.