2016-05-19 16:40

2016-05-19 16:40

Tror inte på samarbete med SD

POLITIK: Ola Karlsson ska prata om politikförbättring på Sverigemötet

En del tycker att Alliansen med Moderaterna i spetsten ska fälla regeringen genom att samarbeta med Sverigedemokraterna, men Ola Karlsson tror inte att det är en framkomlig väg.

I dag, fredag, börjar Moderaternas Sverigemöte i Malmö. En av frågorna som förväntas dyka upp är hur man ska agera kraftfullare mot regeringen. En del tycker att man ska samregera med SD. Ola Karlsson, oppositionsråd Region Örebro län, är skeptisk till den idén.

Renodlat populistiska

– Jag uppfattar Sverigedemokraterna som renodlat populistiska. Jag har svårt att se att det går att bygga en alliansregering som är beroende av dem för man vet aldrig vad de kommer att hitta på. Det går inte att regera Sverige på att bara vara emot flyktingar och integration. Även om det är viktiga frågor så måste det bygga på väldigt mycket mer. Det handlar om att förbättra skolan, förbättra sjukvården, att förstärka försvaret, att se till att Sverige fungerar. Då räcker det inte med slagord om färre flyktingar.

Under Sverigemötet, som pågår till och med lördag, är Ola Karlssons främsta bidrag att vara med och hålla i ett seminarium om att förbättra den Moderata sjukvårdspolitiken.

– Vi Moderater som jobbar i landstingen ser att det finns väldigt mycket som skulle behöva göras inom sjukvården. Hur ska vi kunna korta köerna? Hur ska vi kunna få mer tid för läkarna och sköterskorna att träffa patienter? Hur ska vi kunna ge bättre stöd till personalen? Det ska bli ett riktigt spännande seminarium, säger Ola Karlsson.

I dag, fredag, börjar Moderaternas Sverigemöte i Malmö. En av frågorna som förväntas dyka upp är hur man ska agera kraftfullare mot regeringen. En del tycker att man ska samregera med SD. Ola Karlsson, oppositionsråd Region Örebro län, är skeptisk till den idén.

Renodlat populistiska

– Jag uppfattar Sverigedemokraterna som renodlat populistiska. Jag har svårt att se att det går att bygga en alliansregering som är beroende av dem för man vet aldrig vad de kommer att hitta på. Det går inte att regera Sverige på att bara vara emot flyktingar och integration. Även om det är viktiga frågor så måste det bygga på väldigt mycket mer. Det handlar om att förbättra skolan, förbättra sjukvården, att förstärka försvaret, att se till att Sverige fungerar. Då räcker det inte med slagord om färre flyktingar.

Under Sverigemötet, som pågår till och med lördag, är Ola Karlssons främsta bidrag att vara med och hålla i ett seminarium om att förbättra den Moderata sjukvårdspolitiken.

– Vi Moderater som jobbar i landstingen ser att det finns väldigt mycket som skulle behöva göras inom sjukvården. Hur ska vi kunna korta köerna? Hur ska vi kunna få mer tid för läkarna och sköterskorna att träffa patienter? Hur ska vi kunna ge bättre stöd till personalen? Det ska bli ett riktigt spännande seminarium, säger Ola Karlsson.