2016-05-19 17:12

2016-05-19 17:12

Barnen träffade världens starkaste tjej

DEGERFORS: Förskolans dag

Förskolans dag uppmärksammades rejält på Guldgruvans förskola, där barnen fick träffa Pippi och Lilla Gubbens kusin, Barcelona, samt häxorna Maj-Britt och Rakel. Dessutom släpptes kompostmaskar ut vid ett nytt träd.

Guldruvans förskola har under året jobbat med olika kulturer och alla människors lika värde.

– Vi har rest mycket med barnen till olika länder på en magisk matta och då även fått in det här med miljöfrågor eftersom vi sett miljöförstöringen, bland annat nedskräpade hav då vi åkt på mattan, berättar förskollärare Therese Bratting och fortsätter:

– Utifrån läroplanens mål spinner vi vidare på det vi ser barnen intresserar sig för, som miljöfrågorna. Vi har plockat skräp och vi har pantat flaskor. För pengarna ville barnen att vi skulle köpa in ett träd och de fick rösta om vilken sorts träd, de valde päronträd.

Maskar släpptes

De har också haft en maskkompost, från vilken maskarna dagen till ära skulle släppas ut i det fria, i jorden kring det nyplanterade trädet.

En tipspromenad med frågor som rör det de jobbat med under året gjorde barnen tillsammans med Pippi Långstrump och Lilla Gubbens hästkusin, Barcelona, och häxan Maj-Britt som kom på besök.

– Jag vet vem som ritat Pippi och de andra. Hon heter Astrid. Det har min mamma lärt mig, säger Lucas Erixon strax innan Pippi dyker upp.

Bamsebrev

Sen blir det en väldig fart då Pippi kommer och dansar in på gården. Hon plockar först fram ett brev, som hennes vän Bamse skrivit visar det sig. Han kunde inte komma då han befann sig på honungskalas hos sin farmor, men han har skickat en hälsning till barnen: ”Tillsammans är vi starka!”

Världens starkaste tjej kör så en fartfylld uppvärmning med barnen innan de beger sig ut på tipspromenad runt kvarteret. Så kommer också en häst, men det är inte Lilla Gubben.

– Det här är hans kusin, Barcelona, berättar Pippi och på hästen sitter hästen Maj-Britt som är gift med häxan Rakel, som brukar hälsa på i förskolan.

På kvällen kom föräldrarna för att ta del av vad barnen gjort under året.

Guldruvans förskola har under året jobbat med olika kulturer och alla människors lika värde.

– Vi har rest mycket med barnen till olika länder på en magisk matta och då även fått in det här med miljöfrågor eftersom vi sett miljöförstöringen, bland annat nedskräpade hav då vi åkt på mattan, berättar förskollärare Therese Bratting och fortsätter:

– Utifrån läroplanens mål spinner vi vidare på det vi ser barnen intresserar sig för, som miljöfrågorna. Vi har plockat skräp och vi har pantat flaskor. För pengarna ville barnen att vi skulle köpa in ett träd och de fick rösta om vilken sorts träd, de valde päronträd.

Maskar släpptes

De har också haft en maskkompost, från vilken maskarna dagen till ära skulle släppas ut i det fria, i jorden kring det nyplanterade trädet.

En tipspromenad med frågor som rör det de jobbat med under året gjorde barnen tillsammans med Pippi Långstrump och Lilla Gubbens hästkusin, Barcelona, och häxan Maj-Britt som kom på besök.

– Jag vet vem som ritat Pippi och de andra. Hon heter Astrid. Det har min mamma lärt mig, säger Lucas Erixon strax innan Pippi dyker upp.

Bamsebrev

Sen blir det en väldig fart då Pippi kommer och dansar in på gården. Hon plockar först fram ett brev, som hennes vän Bamse skrivit visar det sig. Han kunde inte komma då han befann sig på honungskalas hos sin farmor, men han har skickat en hälsning till barnen: ”Tillsammans är vi starka!”

Världens starkaste tjej kör så en fartfylld uppvärmning med barnen innan de beger sig ut på tipspromenad runt kvarteret. Så kommer också en häst, men det är inte Lilla Gubben.

– Det här är hans kusin, Barcelona, berättar Pippi och på hästen sitter hästen Maj-Britt som är gift med häxan Rakel, som brukar hälsa på i förskolan.

På kvällen kom föräldrarna för att ta del av vad barnen gjort under året.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.