2016-05-12 11:38

2016-05-12 13:42

Vårdslös mc-förare dömd till fängelse

KARLSKOGA

En man i 60-årsåldern har fällts för grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

I slutet av april förra året fick en civil polispatrull syn på mannen då han körde motorcykel på väg 205 söder om Grythyttan, i riktning mot Karlskoga. Han körde i hög hastighet och ibland på fel sida av vägen. Polisen följde efter mannen som vägrade stanna. Flera gånger fick han väja för mötande trafik. Vid något tillfälle började det regna och han var nära att tappa kontrollen över mc:n. I Karlskoga fick han bensinstopp och kunde gripas varpå det konstaterades att han saknade körkort och var påverkad av amfetamin.

Mannen, som är hemmahörande i Hällefors, förekommer under 31 avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts för olovlig körning och rattfylleri, i augusti 2015 till två månaders fängelse och i mars i år till en månads fängelse. Han har dock ännu inte börjat avtjäna dessa straff.

För den senaste brottsligheten, som dessutom begåtts under prövotid för en tidigare utdömd skyddstillsyn, fastställdes påföljden till ytterligare en månads fängelse.

I slutet av april förra året fick en civil polispatrull syn på mannen då han körde motorcykel på väg 205 söder om Grythyttan, i riktning mot Karlskoga. Han körde i hög hastighet och ibland på fel sida av vägen. Polisen följde efter mannen som vägrade stanna. Flera gånger fick han väja för mötande trafik. Vid något tillfälle började det regna och han var nära att tappa kontrollen över mc:n. I Karlskoga fick han bensinstopp och kunde gripas varpå det konstaterades att han saknade körkort och var påverkad av amfetamin.

Mannen, som är hemmahörande i Hällefors, förekommer under 31 avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts för olovlig körning och rattfylleri, i augusti 2015 till två månaders fängelse och i mars i år till en månads fängelse. Han har dock ännu inte börjat avtjäna dessa straff.

För den senaste brottsligheten, som dessutom begåtts under prövotid för en tidigare utdömd skyddstillsyn, fastställdes påföljden till ytterligare en månads fängelse.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.