2016-05-12 10:40

2016-05-12 10:40

Pris för dold sexhandel

ÖREBRO LÄN

Örebro läns journalistdistrikt delade på onsdagen ut årets Murvelpris till NA-reportrarna Pierre Bokvist och Mattias Frödén för en granskning av den dolda sexhandeln på thaimassagesalonger i Örebro.

I granskningen erbjöds reportrarna att köpa sexuella tjänster på sju av tio thaimassagesalonger i Örebro.

Murvelpriset delas ut årligen för att uppmärksamma goda journalistiska insatser i Örebro län. Förutom NA:s bidrag var även P4 Örebro nominerade för en granskning av Truckstop samt SVT Nyheter Örebros för avslöjandet om Estonian Air. Juryn består av kollegor från flertalet av länets redaktioner.

Enligt juryn för Murvelpriset har reportrarna belyst en för allmänheten undanskymd del av lokalsamhället med ett gediget journalistiskt hantverk.

Här finns artiklarna som gav Murvelpriset

I granskningen erbjöds reportrarna att köpa sexuella tjänster på sju av tio thaimassagesalonger i Örebro.

Murvelpriset delas ut årligen för att uppmärksamma goda journalistiska insatser i Örebro län. Förutom NA:s bidrag var även P4 Örebro nominerade för en granskning av Truckstop samt SVT Nyheter Örebros för avslöjandet om Estonian Air. Juryn består av kollegor från flertalet av länets redaktioner.

Enligt juryn för Murvelpriset har reportrarna belyst en för allmänheten undanskymd del av lokalsamhället med ett gediget journalistiskt hantverk.

Här finns artiklarna som gav Murvelpriset

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.