2016-05-10 13:59

2016-05-10 20:55

Överklagar morddom

KARLSKOGA

Mannen som fälldes för att ha kört ihjäl sin kollega på Stackfallsvägen har överklagat tingsrättens beslut. Han förnekar att han har begått något brott och anför att tingsrätten har bedömt den bevisning som åklagaren lagt fram på ett felaktigt.

I överklagan yrkas därför att både åtalet och skadeståndsyrkandena ska ogillas.

Den 35-årige mannen dömdes till 15 års fängelse av Örebro tingsrätt i mitten av april. Han dömdes även till att betala ett skadestånd på nära en halv miljon kronor till kollegans anhöriga.

I överklagan yrkas därför att både åtalet och skadeståndsyrkandena ska ogillas.

Den 35-årige mannen dömdes till 15 års fängelse av Örebro tingsrätt i mitten av april. Han dömdes även till att betala ett skadestånd på nära en halv miljon kronor till kollegans anhöriga.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.