2016-05-08 15:37

2016-05-08 15:37

Fängelse för vårdslös förare

KARLSKOGA

Den 28-årige mannen som i slutet av oktober förra året gav sig up på en vansinnesfärd genom Karlskoga har nu dömts till tre månaders fängelse.

Han fälldes för olovlig körning, grovt rattfylleri samt vårdslöshet i trafiken. Mannen, som är hemmahörande i Töreboda, ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Fler personer såg hur mannen körde vingligt och i hög hastighet. Bilens lampor var inte tända och vid något tillfälle slog motorhuven upp över vindrutan. Han körde flera varv i en rondell på Degerforsvägen, vid korsningen med Fisksjöleden, mejade ner skyltar och planteringar och körde slutligen av vägen.

Polisen grep honom på plats och provtagning visade att han hade 1,9 promille alkohol i blodet. Något körkort hade han inte heller.

Mannen erkände gärningarna och uppgav att han druckit både öl och rom innan han satte sig bakom ratten. Han mindes dock inte så mycket av händelserna, mer än att polisen tog honom och att han vaknade i en cell.

Han fälldes för olovlig körning, grovt rattfylleri samt vårdslöshet i trafiken. Mannen, som är hemmahörande i Töreboda, ska även betala en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Fler personer såg hur mannen körde vingligt och i hög hastighet. Bilens lampor var inte tända och vid något tillfälle slog motorhuven upp över vindrutan. Han körde flera varv i en rondell på Degerforsvägen, vid korsningen med Fisksjöleden, mejade ner skyltar och planteringar och körde slutligen av vägen.

Polisen grep honom på plats och provtagning visade att han hade 1,9 promille alkohol i blodet. Något körkort hade han inte heller.

Mannen erkände gärningarna och uppgav att han druckit både öl och rom innan han satte sig bakom ratten. Han mindes dock inte så mycket av händelserna, mer än att polisen tog honom och att han vaknade i en cell.