2016-05-07 06:00

2016-05-07 06:00

Mystiska hålet i vägen

KARLSKOGA: Kommunen ska gräva upp och se vad det är under Bergmästarevägen

En läsare hörde av sig och undrade varför kommunen inte gör något åt ”hålet” på Bergmästarevägen.
– Det gör vi visst, vi har fyllt på om och om igen, men det bara sjunker undan, säger gatuchefen Peter Särnholm.

För cirka tre år sedan började hålet att märkas. Kommunen var där och fyllde igen, men ganska snart var hålet tillbaka. I dag står en vägkon i svackan. Det är ett lokalt hål, kanske bara 1 gånger 1 meter.

– Vi vet inte vad som gör att det bara sjunker undan, det måste rinna vatten under hålet som sköljer undan gruset. Personal från Vatten- och avloppsavdelningen, VA, har varit där med instrument och lyssnat, men de hävdar att det inte är deras rör som läcker vatten.

Efter att tidningen varit på Peter Särnholm så ringde han VA igen.

– Nu ska de ner dit på måndag och gräva upp och se vad det är under vägen som gör att det så lokalt sjunker.

Peter Särnholm berättar att högre upp på vägen har de liknande problem.

– Vi vet inte om det är gamla brunnar, dräneringsrör, eller vattenledningar som går under vägen. Något är det som gör att det sjunker undan, säger Peter Särnholm som hoppas få ett svar på måndag.

För cirka tre år sedan började hålet att märkas. Kommunen var där och fyllde igen, men ganska snart var hålet tillbaka. I dag står en vägkon i svackan. Det är ett lokalt hål, kanske bara 1 gånger 1 meter.

– Vi vet inte vad som gör att det bara sjunker undan, det måste rinna vatten under hålet som sköljer undan gruset. Personal från Vatten- och avloppsavdelningen, VA, har varit där med instrument och lyssnat, men de hävdar att det inte är deras rör som läcker vatten.

Efter att tidningen varit på Peter Särnholm så ringde han VA igen.

– Nu ska de ner dit på måndag och gräva upp och se vad det är under vägen som gör att det så lokalt sjunker.

Peter Särnholm berättar att högre upp på vägen har de liknande problem.

– Vi vet inte om det är gamla brunnar, dräneringsrör, eller vattenledningar som går under vägen. Något är det som gör att det sjunker undan, säger Peter Särnholm som hoppas få ett svar på måndag.

  • Anders Persson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.