2016-05-06 06:00

2016-05-06 06:00

Tioårsjubileum för Karlskogafesten

NÖJE: Fullspäckat program väntar besökarna

I år det tionde gången som Karlskogafesten anordnas och då planerar arrangörerna något alldeles speciellt. Allt vill de dock inte avslöja riktigt än.
– Det blir ett mer tydligt Karlskogastuk det ska kännas att man verkligen är i Karlskoga, säger Ralf Sundhäll.

Den 16 juni är det dags. I år bjuder Karlskogafesten på ett nytt upplägg, tioårsjubileet till ära. Förutom utbudet av lokala band så blir det i år två stora nummer, istället för ett som tidigare år. Dessutom ska området som Karlskogafesten äger rum på förtätas och knytas ihop på ett tydligare sätt.

Den lilla scenen, som förra året var i Katrinedalsparken, kommer i år att vara på torget.

– Där blir det stjärnskott och uppträdande av Hilda Stenmalm, en upcoming stjärna, hon har en riktigt bra röst så det känns kul. Henne tror jag att vi kommer att få se mycket mer av, säger Pialill Ring, Karlskoga Promotion.

Lilla scenen är det som vanligt ABF, Musikhuset och Kulturskolan som samsas om, under ledning av Marcus Nowak. På torget kommer flera företag och föreningar att visa upp sig. Där kommer det också att finnas trampbilar, en hoppborg och mycket annat.

– Det blir mer interaktivt. Det är väldigt många som är med och jobbar för att det ska bli ett bra evenemang, säger Ralf Sundhäll, kommunikatör på Karlskoga kommun.

Dessutom får festbesökarna prova på smakrika godbitar från andra länder. Under temat Smaka på världen har SFI, Poeten, Tehuset och kommunens arbetsmarknadsenhet AME ordnat ett internationellt smörgåsbord.

– Det känns väldigt roligt. Vi har många nya Karlskogabor, som berikar staden och det berikar också att vi får smaka på deras mat, säger Sundhäll.

Stora scenen är som vanligt i Ekmansdalen och det ena stora dragplåstret i år blir Lisa Ajax, känd från Melodifestivalen och Idol. Konferencier är Karlskogas utvecklingschef Kalle Selander och inviger festen gör kommunalrådet Sven-Olov Axelsson (S). Dessutom kommer Värmlandspojkarna, Old Barrels och Boogely Boys med Åke Norén. BIK och RIK kommer också att visa upp sig och naturligtvis blir det godisregn från båda scenerna.

– Artisterna tilltalar en bred publik, med något för alla åldrar, säger Ring.

I Katrinedalsparken blir det marknad, karuseller, klättervägg och olika barnaktiviteter. Mellan de tre arenorna kommer det också att finnas olika aktiviteter, som knyter ihop hela festivalområdet.

– Vi har några grejer till som är på gång. En till stor artist är klar men den går vi inte ut med riktigt än. Men det blir mycket liv och rörelse hela dagen. Det känns riktigt kul och det kommer bli ett bra drag.

Den 16 juni är det dags. I år bjuder Karlskogafesten på ett nytt upplägg, tioårsjubileet till ära. Förutom utbudet av lokala band så blir det i år två stora nummer, istället för ett som tidigare år. Dessutom ska området som Karlskogafesten äger rum på förtätas och knytas ihop på ett tydligare sätt.

Den lilla scenen, som förra året var i Katrinedalsparken, kommer i år att vara på torget.

– Där blir det stjärnskott och uppträdande av Hilda Stenmalm, en upcoming stjärna, hon har en riktigt bra röst så det känns kul. Henne tror jag att vi kommer att få se mycket mer av, säger Pialill Ring, Karlskoga Promotion.

Lilla scenen är det som vanligt ABF, Musikhuset och Kulturskolan som samsas om, under ledning av Marcus Nowak. På torget kommer flera företag och föreningar att visa upp sig. Där kommer det också att finnas trampbilar, en hoppborg och mycket annat.

– Det blir mer interaktivt. Det är väldigt många som är med och jobbar för att det ska bli ett bra evenemang, säger Ralf Sundhäll, kommunikatör på Karlskoga kommun.

Dessutom får festbesökarna prova på smakrika godbitar från andra länder. Under temat Smaka på världen har SFI, Poeten, Tehuset och kommunens arbetsmarknadsenhet AME ordnat ett internationellt smörgåsbord.

– Det känns väldigt roligt. Vi har många nya Karlskogabor, som berikar staden och det berikar också att vi får smaka på deras mat, säger Sundhäll.

Stora scenen är som vanligt i Ekmansdalen och det ena stora dragplåstret i år blir Lisa Ajax, känd från Melodifestivalen och Idol. Konferencier är Karlskogas utvecklingschef Kalle Selander och inviger festen gör kommunalrådet Sven-Olov Axelsson (S). Dessutom kommer Värmlandspojkarna, Old Barrels och Boogely Boys med Åke Norén. BIK och RIK kommer också att visa upp sig och naturligtvis blir det godisregn från båda scenerna.

– Artisterna tilltalar en bred publik, med något för alla åldrar, säger Ring.

I Katrinedalsparken blir det marknad, karuseller, klättervägg och olika barnaktiviteter. Mellan de tre arenorna kommer det också att finnas olika aktiviteter, som knyter ihop hela festivalområdet.

– Vi har några grejer till som är på gång. En till stor artist är klar men den går vi inte ut med riktigt än. Men det blir mycket liv och rörelse hela dagen. Det känns riktigt kul och det kommer bli ett bra drag.