2016-05-06 16:50

2016-05-06 16:50

Mankellpjäs dragplåster

TEATER: Rikard Wolff avslutar säsongen på Stadra Teater

Stadra Teater satsar denna sommar på Apelsinträdet, en pjäs av Henning Mankell som sällan spelas. Men det blir ytterligare ett par föreställningar samt programkvällar och säsongen avslutas söndag 21 augusti med Chanson D'amour av och med Rikard Wolff.

– Henning Mankell skrev Apelsinträdet i början av 1980-talet och den har gått på turné med Riksteatern, säger Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare på Stadra Teater.

– Det är en djupt empatisk pjäs och en lång utvecklingshistoria, tillägger Wetterholm och berättar att föreställningen startar en augustikväll 1936 och sen är det nedslag 1942, 1957, 1963, 1968 med avslutning på 1980-talet.

Apelsinträdet har premiär 8 juli och ges 20 gånger.

Innan dess har Magnus Wetterholm framfört Från min loge i en lagård sex gånger på Stadras lilla scen i det gamla båthuset. Dessa sånger från Stadra bygger på musik av Anders Ortman och nypremiären sker 2 juni.

Den tredje föreställningen heter Glädjens Akademi. Stefan Jansson har skrivit manus och står på scenen tillsammans med musikerna Ola Jansson och Johan Renman.

– Stefan Jansson har kallats vår tids Karl Gerhard och Glädjens Akademi bygger på att skådespelarna från Apelsinträdet ska sjunga schlagers från de årtal som förekommer i föreställnigen, säger Magnus Wetterholm och berättar att det blir sju föreställningar med premiär 15 juli.

Programkvällarna startar 17 augusti med Claes Göran Wetterholm som under titeln Vi foro ju åt väster framträder med en berättelse om människor som far över vattnet för att få ett bättre liv. I sura strömmingars sällskap och en trollerifestival hinns med innan Rikard Wolff avslutar säsongen.

– Henning Mankell skrev Apelsinträdet i början av 1980-talet och den har gått på turné med Riksteatern, säger Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare på Stadra Teater.

– Det är en djupt empatisk pjäs och en lång utvecklingshistoria, tillägger Wetterholm och berättar att föreställningen startar en augustikväll 1936 och sen är det nedslag 1942, 1957, 1963, 1968 med avslutning på 1980-talet.

Apelsinträdet har premiär 8 juli och ges 20 gånger.

Innan dess har Magnus Wetterholm framfört Från min loge i en lagård sex gånger på Stadras lilla scen i det gamla båthuset. Dessa sånger från Stadra bygger på musik av Anders Ortman och nypremiären sker 2 juni.

Den tredje föreställningen heter Glädjens Akademi. Stefan Jansson har skrivit manus och står på scenen tillsammans med musikerna Ola Jansson och Johan Renman.

– Stefan Jansson har kallats vår tids Karl Gerhard och Glädjens Akademi bygger på att skådespelarna från Apelsinträdet ska sjunga schlagers från de årtal som förekommer i föreställnigen, säger Magnus Wetterholm och berättar att det blir sju föreställningar med premiär 15 juli.

Programkvällarna startar 17 augusti med Claes Göran Wetterholm som under titeln Vi foro ju åt väster framträder med en berättelse om människor som far över vattnet för att få ett bättre liv. I sura strömmingars sällskap och en trollerifestival hinns med innan Rikard Wolff avslutar säsongen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.