2016-05-06 16:12

2016-05-06 16:12

Elever och lärare sprang för välgörenhet

KARLSKOGA: Skrantaskolans elever och lärare sprang in pengar till Barncancerfonden

De flesta av Skrantaskolans elever och 20-talet personal ägnade onsdagseftermiddagen åt att springa eller gå en åtta kilometer lång bana för att samla in pengar till Barncancerfonden.
– Den här idén föddes förra året då vi märkte att många elever tog i ordentligt, säger Rolf Pedersen som är lärarassistent på Skrantaskolan.

Det finns många sätta att samla in pengar till Barncancerfonden på. Förra året föddes en nytt insamlingssätt på Skrantaskolan i Karlskoga. Och i onsdags var det dags att gå från idé till handling.

Skrantamaran

– Skrantamaran som det kallas har vi haft många år som en del av idrottsundervisningen, men många elever tog i och då föddes den här idén, säger Rolf Pedersen. Idén går ut på att vi är några som har tröjor som det står 1 krona på ryggen. För varje elev som springer snabbare än den vuxna betalar vi en krona till Barncancerfonden.

Vinnvinn

– Det här ville vi sprida till flera skolor jute i landet och vi la ut det på vår facebooksida, säger Rolf Pedersen. Vid första uppropet fick vi 20 000 som tittade och jag hoppas att flera har nappat på det här. För eleverna blir lite vinnvinn också. Dels får större intresse och samtidigt gör de en god gärning då Barncancerfonden får in pengar. Ett flertal lärare har bestämt sig för att delta i loppet under parollen 1 krona.

Skrantamaran startade vid strandvallen.

Det finns många sätta att samla in pengar till Barncancerfonden på. Förra året föddes en nytt insamlingssätt på Skrantaskolan i Karlskoga. Och i onsdags var det dags att gå från idé till handling.

Skrantamaran

– Skrantamaran som det kallas har vi haft många år som en del av idrottsundervisningen, men många elever tog i och då föddes den här idén, säger Rolf Pedersen. Idén går ut på att vi är några som har tröjor som det står 1 krona på ryggen. För varje elev som springer snabbare än den vuxna betalar vi en krona till Barncancerfonden.

Vinnvinn

– Det här ville vi sprida till flera skolor jute i landet och vi la ut det på vår facebooksida, säger Rolf Pedersen. Vid första uppropet fick vi 20 000 som tittade och jag hoppas att flera har nappat på det här. För eleverna blir lite vinnvinn också. Dels får större intresse och samtidigt gör de en god gärning då Barncancerfonden får in pengar. Ett flertal lärare har bestämt sig för att delta i loppet under parollen 1 krona.

Skrantamaran startade vid strandvallen.