2016-05-01 17:04

2016-05-01 17:04

Varvades med körsång och tal

KARLSKOGA/DEGERFORS: Många hälsade våren välkommen i Björkborn och Knutsbol

Sång och tal. Kulturskolans alla körer framförde sångerna som hälsade våren välkommen till Bjrökborns Herrgård. På hembygdsgården i Knutsbol svarade Sonoruskören för sångframtädandet och på båda platserna varvades sångerna med tal.

Många kom till Björkborns Herrgård och hembygdsgården i Knutsbol för att hälsa våren välkommen. Programmet inleddes med Nobelfanfar av trumpetarna Joanna Lysén och Jacob Pedersen innan Kulturskolans alla körer startade med Längtan till landet.

Medkänsla

Edith Oldenburg hälsade våren i sitt tal och manade också till eftertanke när det gäller flyktingsituationen och att vi delar med oss av medkänsla.

– Tyvärr är inte allt till glädje då vi har en vår som vi aldrig tidigare har haft, säger Edith Oldenburg. Tusentals människor som inte har lämnat sina hem och vandrat i väg för vädrets skull liksom de liksom fåglarna som kommer på våren. De har lämnat sina hem på grund av människans ondska. Vi ställs alla på ett eller annat sätt inför svåra beslut, att ta oss an dessa medmänniskor. Att visa empati, att dela med oss och jag känner särskild oro för deras ungdomar och deras förlorade skolår som de måste ta igen på ett helt främmande språk och ett nytt alfabete.

Googlade

På hembygdsgården i Knutsbol hade Snoruskören tagit sig för att dela med av sina vårsånger till de drygt hundra personerna som kommit. Vårtalet hade Torbjörn Karlsson anlitats för att hålla.

– När jag googlade på vad ett vårtal fick jag reda på att det ska innehålla vad som helst och det ska vara kort och sedan ska det vara en liten dikt på slutet, säger Torbjörn Karlsson. Sedan kan vi ta ett fyrfaldigt leve för den vår som vi tror ska komma.

Många kom till Björkborns Herrgård och hembygdsgården i Knutsbol för att hälsa våren välkommen. Programmet inleddes med Nobelfanfar av trumpetarna Joanna Lysén och Jacob Pedersen innan Kulturskolans alla körer startade med Längtan till landet.

Medkänsla

Edith Oldenburg hälsade våren i sitt tal och manade också till eftertanke när det gäller flyktingsituationen och att vi delar med oss av medkänsla.

– Tyvärr är inte allt till glädje då vi har en vår som vi aldrig tidigare har haft, säger Edith Oldenburg. Tusentals människor som inte har lämnat sina hem och vandrat i väg för vädrets skull liksom de liksom fåglarna som kommer på våren. De har lämnat sina hem på grund av människans ondska. Vi ställs alla på ett eller annat sätt inför svåra beslut, att ta oss an dessa medmänniskor. Att visa empati, att dela med oss och jag känner särskild oro för deras ungdomar och deras förlorade skolår som de måste ta igen på ett helt främmande språk och ett nytt alfabete.

Googlade

På hembygdsgården i Knutsbol hade Snoruskören tagit sig för att dela med av sina vårsånger till de drygt hundra personerna som kommit. Vårtalet hade Torbjörn Karlsson anlitats för att hålla.

– När jag googlade på vad ett vårtal fick jag reda på att det ska innehålla vad som helst och det ska vara kort och sedan ska det vara en liten dikt på slutet, säger Torbjörn Karlsson. Sedan kan vi ta ett fyrfaldigt leve för den vår som vi tror ska komma.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.