2016-05-01 17:06

2016-05-01 17:07

"Tillsammans kan vi göra skillnad"

KARLSKOGA/DEGERFORS: Glest i vänsterledet på torget

Vänsterpartiet i Karlskoga och Degerfors samlades på Torget på 1 Maj när arbetarrörelsens dag firades.

Det blev ingen större folksamling på Torget i Karlskoga där Vänsterpartiet i Karlskoga och Degerfors firade 1 maj. Inbjuden talare var Staffan Göransson från Örebrodistriktet och det blev även tal av Peter Pedersen från Degerfors och Ireen von Wachenfeldt från Karlskoga.

”Jag har en dröm”

– Jag har en dröm om en framtid utan krig, säger Staffan Göransson. Jag har en dröm om en värld utan svenskt medlemskap i Nato och vi måste föra kampen för fred vidare. Jag vill se ett solidariskt öppet Degerfors och Karlskoga och det är tillsammans vi kan göra skillnad.

– Vi är alla människor av kött och blod oavsett var vi kommer ifrån och vilken läggning vi har, säger Staffan Göransson. Vi måste stå enade.

Mardröm

Peter Pedersen talade om mardrömmar och tycker att i vissa sammanhang är verkligheten en mardröm.

– I dag känns verkligheten som en mardröm. Det är otroligt att Sverigedemokraterna tar så många väljare och blivit ett så stort parti, säger Peter Pedersen. Vi har flera kriser i Sverige och en är flyktingsituationen. Här bränner man ner befintliga och tilltänkta flyktingboenden, men det är ingen som får stå till svars för det.

– Vi har också en EU-kris där storbankerna låter skattebetalarna betala förlusterna medan de själva tar vinsterna, säger Peter Pedersen. Det kommer att bli en ny ekonomisk kris i EU och det är hög tid att skattebetalarna går in och tar över bankerna.

Välfärd

Peter Pedersen kommer in på bildandet av storregioner.

– Globaliseringen kräver att vi har storregioner, men då kan hela Sverige var en region, säger Peter Pedersen. Vi bor i Sverige och ska ha en fungerande välfärd i hela landet. Vi löser inga problem genom att flytta politiker från en ruta till en annan. Vi ska jobba för att ha en väl fungerande vård på Karlskoga lasarett och då är det inte bra att stänga en av länets två förlossningskliniker under tio veckor.

Det blev ingen större folksamling på Torget i Karlskoga där Vänsterpartiet i Karlskoga och Degerfors firade 1 maj. Inbjuden talare var Staffan Göransson från Örebrodistriktet och det blev även tal av Peter Pedersen från Degerfors och Ireen von Wachenfeldt från Karlskoga.

”Jag har en dröm”

– Jag har en dröm om en framtid utan krig, säger Staffan Göransson. Jag har en dröm om en värld utan svenskt medlemskap i Nato och vi måste föra kampen för fred vidare. Jag vill se ett solidariskt öppet Degerfors och Karlskoga och det är tillsammans vi kan göra skillnad.

– Vi är alla människor av kött och blod oavsett var vi kommer ifrån och vilken läggning vi har, säger Staffan Göransson. Vi måste stå enade.

Mardröm

Peter Pedersen talade om mardrömmar och tycker att i vissa sammanhang är verkligheten en mardröm.

– I dag känns verkligheten som en mardröm. Det är otroligt att Sverigedemokraterna tar så många väljare och blivit ett så stort parti, säger Peter Pedersen. Vi har flera kriser i Sverige och en är flyktingsituationen. Här bränner man ner befintliga och tilltänkta flyktingboenden, men det är ingen som får stå till svars för det.

– Vi har också en EU-kris där storbankerna låter skattebetalarna betala förlusterna medan de själva tar vinsterna, säger Peter Pedersen. Det kommer att bli en ny ekonomisk kris i EU och det är hög tid att skattebetalarna går in och tar över bankerna.

Välfärd

Peter Pedersen kommer in på bildandet av storregioner.

– Globaliseringen kräver att vi har storregioner, men då kan hela Sverige var en region, säger Peter Pedersen. Vi bor i Sverige och ska ha en fungerande välfärd i hela landet. Vi löser inga problem genom att flytta politiker från en ruta till en annan. Vi ska jobba för att ha en väl fungerande vård på Karlskoga lasarett och då är det inte bra att stänga en av länets två förlossningskliniker under tio veckor.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.