2016-05-01 17:03

2016-05-02 08:11

Solskenet förstärkte känslan av vår

KARLSKOGA: (S) marscherade genom stan med Bofors Musikkår

Lagom till när Socialdemokraterna i Karlskoga skulle fira 1 Maj så klarnade himlen och solen gjorde sitt allra bästa för att värma. Ett drygt hundtal deltog i demonstrationståget som gick från Nya Folkets hus till Katrinedalsparken.

I Katrinedalsparken samlades ett par hundra personer för att lyssna på talarna Urban Jonsson, My Fröberg och Dan-Åke Widenberg. Inledningsvis blev det dock skönsång av Karlskoga Sångargille under ledning av Kerstin Chrunak. För de yngre deltagarna fanns det hoppborg och man kunde även få en ansiktsmålning.

Trivial sak

Efter sångargillets framträdande tog Urban Jonsson till orda.

– Varje år inför första maj går jag och oroar mig för vilket väder det ska vara, säger Urban Jonsson. Samtidigt kan jag konstatera att jag har stor tur och jag har en stor förmån som har sådana triviala saker att oroa mig för. Det finns värre saker.

De flyr

– Det finns en stor mängd människor i världen som är på flykt, säger Urban Jonsson och fortsätter:

– De flyr från svält och de flyr från fattigdom och de flyr från naturkatastrofer. De flyr från övergrepp på grund av politisk eller religiös övertygelse eller på grund av sin sexuella läggning och de flyr från krig, våld och död. Vi måste göra vad vi kan för att skapa en bättre värld. En värld där demokratiska värderingar gäller och där mänskliga rättigheter faktiskt respekteras och efterlevs.

Skapa en bättre värld

– Sverige måste vara en stark röst i världen. Vi behöver vara aktiva och drivande mot förtryck och mot orättvisor för frihet, fred och solidaritet, säger Urban Jonsson. I slutänden formas världen av de människor som befolkar den. Människor i samverkan kan stå upp och tillsammans skapa en bättre värld.

Förutom Socialdemokraterna var också LO-facken IF Metall och Kommunal med i Katrinedalsparken. IF Metall bjöd deltagarna på korv och Kommunal och S-Kvinnor bjöd på fika.

I Katrinedalsparken samlades ett par hundra personer för att lyssna på talarna Urban Jonsson, My Fröberg och Dan-Åke Widenberg. Inledningsvis blev det dock skönsång av Karlskoga Sångargille under ledning av Kerstin Chrunak. För de yngre deltagarna fanns det hoppborg och man kunde även få en ansiktsmålning.

Trivial sak

Efter sångargillets framträdande tog Urban Jonsson till orda.

– Varje år inför första maj går jag och oroar mig för vilket väder det ska vara, säger Urban Jonsson. Samtidigt kan jag konstatera att jag har stor tur och jag har en stor förmån som har sådana triviala saker att oroa mig för. Det finns värre saker.

De flyr

– Det finns en stor mängd människor i världen som är på flykt, säger Urban Jonsson och fortsätter:

– De flyr från svält och de flyr från fattigdom och de flyr från naturkatastrofer. De flyr från övergrepp på grund av politisk eller religiös övertygelse eller på grund av sin sexuella läggning och de flyr från krig, våld och död. Vi måste göra vad vi kan för att skapa en bättre värld. En värld där demokratiska värderingar gäller och där mänskliga rättigheter faktiskt respekteras och efterlevs.

Skapa en bättre värld

– Sverige måste vara en stark röst i världen. Vi behöver vara aktiva och drivande mot förtryck och mot orättvisor för frihet, fred och solidaritet, säger Urban Jonsson. I slutänden formas världen av de människor som befolkar den. Människor i samverkan kan stå upp och tillsammans skapa en bättre värld.

Förutom Socialdemokraterna var också LO-facken IF Metall och Kommunal med i Katrinedalsparken. IF Metall bjöd deltagarna på korv och Kommunal och S-Kvinnor bjöd på fika.