2016-05-01 17:05

2016-05-01 17:06

Hotade personal med pistol

KARLSKOGA: Unga Guldfyndrånare är åtalade för nytt rån

De två ungdomarna 16 och 17 år som 26 juni 2015 rånade Guldfynd i Karlskoga står nu åtalade igen misstänkta tillsammans med en tredje ungdom för ett rån mot Smycka Kumla AB.

Det var den 26 juni 2015 som två unga gärningsmän rånade Guldfynd i Karlskoga. I oktober dömdes de båda till ungdomsvård och i domen meddelades det också att de båda skulle betala stora skadestånd.

Bara tre veckor efter rånet mot Guldfynd inträffade ett rån mot Smycka Kumla AB och nu är de unga gärningsmännen från Guldfyndrånet i Karlskoga samt ytterligare två ungdomar, misstänkta även för rånet i Kumla.

I sin stämningsansökan skriver åklagaren att de fyra ungdomarna träffades i Kumla och begav sig till en parkering i anslutning till Smyckabutiken. Sedan de tagit på sig klädesplagg för att dölja ansiktena gick de in i butiken och genom pistolhot med en soft airgun tvingade de butikspersonalen att öppna kassalådan. Personalen fick också lämna ifrån sig en mobiltelefon och värdehandlingar. Alltjämnt under pistolhot slog de sönder montrar i butiken och stal smycken och klockor. En av de misstänkta gärningsmännen höll före och under rånet utkik utanför butiken och tog sedan emot och tog med sig delar av de stulna föremålen.

En av gärningsmännen är också misstänkt för olaga hot genom att rikta kolsyrepistolen under sin flyktväg mot personalen och skrikit åt dem att han skulle skjuta eller ord med liknande innebörd.

Det var den 26 juni 2015 som två unga gärningsmän rånade Guldfynd i Karlskoga. I oktober dömdes de båda till ungdomsvård och i domen meddelades det också att de båda skulle betala stora skadestånd.

Bara tre veckor efter rånet mot Guldfynd inträffade ett rån mot Smycka Kumla AB och nu är de unga gärningsmännen från Guldfyndrånet i Karlskoga samt ytterligare två ungdomar, misstänkta även för rånet i Kumla.

I sin stämningsansökan skriver åklagaren att de fyra ungdomarna träffades i Kumla och begav sig till en parkering i anslutning till Smyckabutiken. Sedan de tagit på sig klädesplagg för att dölja ansiktena gick de in i butiken och genom pistolhot med en soft airgun tvingade de butikspersonalen att öppna kassalådan. Personalen fick också lämna ifrån sig en mobiltelefon och värdehandlingar. Alltjämnt under pistolhot slog de sönder montrar i butiken och stal smycken och klockor. En av de misstänkta gärningsmännen höll före och under rånet utkik utanför butiken och tog sedan emot och tog med sig delar av de stulna föremålen.

En av gärningsmännen är också misstänkt för olaga hot genom att rikta kolsyrepistolen under sin flyktväg mot personalen och skrikit åt dem att han skulle skjuta eller ord med liknande innebörd.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.