2016-05-01 15:35

2016-05-01 15:35

Första maj firades

DEGERFORS: "Alla ska tillsammans kämpa för en humanare värld"

När första maj skulle firas i Degerfors var det med tal från riksdagsledamoten Matilda Ernkrans (S) och SSU:s My Fröberg. Detta tätt följt av musik från Degerfors Musikkår och solodrillaren David Hermansson.

Det var många som samlades i Folkparken i Degerfors när det i söndags var dags för första maj-firande. Riksdagsledamoten Matilda Ernkrans talade om vikten av samhällets engagemang.

– Jag minns när Sveriges statsminister Olof Palme blev mördad. Trots att jag bara var tretton år och brydde mig mest om fotboll så väcktes ändå ett engagemang. Ett engagemang om att bry sig mer än bara om sig själv.

Och i slutet av sitt tal tillägger hon:

– Vi är ett Socialdemokraterna som utvecklas. Vi står för frihet och rättvisa.

Stänger inga gränser

Efter Matilda Ernkrans tal tog SSU:s My Fröberg över.

– Jag måste börja med att berätta hur häftigt det är att jag står här. Jag har firat första maj enda sedan jag var ett år gammal och nu är jag sjutton år och får stå här och tala inför er. Det är häftigt.

Hon valde att tala mycket om flyktingsituationen.

– Vi i SSU kommer aldrig vilja att stänga några gränser. Det ska inte vara något val om man ska hjälpa andra människor eller inte. Det här handlar soliditet, att bry sig om andra. Vi kommer aldrig att acceptera att det finns dem och vi. Alla ska tillsammans kämpa för en humanare värld.

Talet avslutades med en stor applåd från publiken och det tog Degerfors musikkår över. De hade även med sig solodrillaren David Hermansson som drillade under en av låtarna.

Det var många som samlades i Folkparken i Degerfors när det i söndags var dags för första maj-firande. Riksdagsledamoten Matilda Ernkrans talade om vikten av samhällets engagemang.

– Jag minns när Sveriges statsminister Olof Palme blev mördad. Trots att jag bara var tretton år och brydde mig mest om fotboll så väcktes ändå ett engagemang. Ett engagemang om att bry sig mer än bara om sig själv.

Och i slutet av sitt tal tillägger hon:

– Vi är ett Socialdemokraterna som utvecklas. Vi står för frihet och rättvisa.

Stänger inga gränser

Efter Matilda Ernkrans tal tog SSU:s My Fröberg över.

– Jag måste börja med att berätta hur häftigt det är att jag står här. Jag har firat första maj enda sedan jag var ett år gammal och nu är jag sjutton år och får stå här och tala inför er. Det är häftigt.

Hon valde att tala mycket om flyktingsituationen.

– Vi i SSU kommer aldrig vilja att stänga några gränser. Det ska inte vara något val om man ska hjälpa andra människor eller inte. Det här handlar soliditet, att bry sig om andra. Vi kommer aldrig att acceptera att det finns dem och vi. Alla ska tillsammans kämpa för en humanare värld.

Talet avslutades med en stor applåd från publiken och det tog Degerfors musikkår över. De hade även med sig solodrillaren David Hermansson som drillade under en av låtarna.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.