2016-04-30 14:50

2016-05-01 14:00

Regionfinal i Karlstad

DEGERFORS/KARLSKOGA: Låtskrivare från Degerfors och Karlskoga tävlar mot varandra

I P4-tävlingen Svensktoppen nästa har låtskrivarna Linda och Peter Dahl från Degerfors och Åsa Karlström och Mats Larsson från Karlskoga lämnat in bidrag som båda har gått vidare till regionfinalen i Karlstad den 4 juni.

Linda och Peter Dahl från Degerfors skickade in ett bidrag till årets upplaga av Svensktoppen nästa som är en tävling i P4.

Inte haft tid

– Vi har tidigare år funderat på att skicka in bidrag, men tiden har inte räckt till, säger Linda Dahl. Man ska ju också ha någon som sjunger bidraget och det har vi inte haft tidigare. Under Pinksgalan i Degerfors kom vi på att Matildas Knutsson skulle kunna sjunga den här låten tillsammans med Stefan Larsson och så blev det. Stefan var ju tidigare med i Whiskey & Dynamite.

Låten som Linda och Peter Dahl heter Golden Frame och är nu en av sex låtar i värmlandsregionen som juryn tagit ut till regionfinalen.

– Det känns jättekul att vår låt blev uttagen och jag tycker det är roligt för Mathilda som har sjungit sedan hon var sex år och vunnit flera talangtävlingar, säger Linda Dahl. Den 4 juni blir det final i Karlstad och det ska bli fantastiskt roligt.

Glad överraskning

Åsa Karlström är jätteglad över att hennes och Mats Larssons låt ”Miracle” gick vidare.

– Det blev en glad överraskning när de ringde från radion och sa att vår låt hade gått vidare, säger Åsa Karlström. Det sägs att det varit inlämningsrekord i år till den här tävlingen. Vår låt är en powerballad med inslag av country och det känns bra att även sådana låtar kan komma med. Vår låt sjungs av Martin Nilsson.

Bara en låt kommer vidare från finalen i Karlstad och då blir det tävling mellan Degerfors och Karlskoga.

Linda och Peter Dahl från Degerfors skickade in ett bidrag till årets upplaga av Svensktoppen nästa som är en tävling i P4.

Inte haft tid

– Vi har tidigare år funderat på att skicka in bidrag, men tiden har inte räckt till, säger Linda Dahl. Man ska ju också ha någon som sjunger bidraget och det har vi inte haft tidigare. Under Pinksgalan i Degerfors kom vi på att Matildas Knutsson skulle kunna sjunga den här låten tillsammans med Stefan Larsson och så blev det. Stefan var ju tidigare med i Whiskey & Dynamite.

Låten som Linda och Peter Dahl heter Golden Frame och är nu en av sex låtar i värmlandsregionen som juryn tagit ut till regionfinalen.

– Det känns jättekul att vår låt blev uttagen och jag tycker det är roligt för Mathilda som har sjungit sedan hon var sex år och vunnit flera talangtävlingar, säger Linda Dahl. Den 4 juni blir det final i Karlstad och det ska bli fantastiskt roligt.

Glad överraskning

Åsa Karlström är jätteglad över att hennes och Mats Larssons låt ”Miracle” gick vidare.

– Det blev en glad överraskning när de ringde från radion och sa att vår låt hade gått vidare, säger Åsa Karlström. Det sägs att det varit inlämningsrekord i år till den här tävlingen. Vår låt är en powerballad med inslag av country och det känns bra att även sådana låtar kan komma med. Vår låt sjungs av Martin Nilsson.

Bara en låt kommer vidare från finalen i Karlstad och då blir det tävling mellan Degerfors och Karlskoga.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.