2016-04-30 06:00

2016-04-30 06:00

Kursdeltagare visar upp sin konst

DEGERFORS: Efter att ha lärt med om olje- och akrylmålning hos Modir

Nu visar 16 amatörkonstnärer sina alster i Veboa och alla har de gått kurs för Asghar Modirassari, eller Modir som de flesta kallar honom.

De träffas varje vecka och målar i olja och akryl i kurslokalen på Gärdesvägen. Såhär mot slutet av terminen håller de en av årets två utställningar och den här gången är Veboa på Berget den lokal de valt att ställa ut i.

– Modir är en bra pedagog och det är roligt att få ställa ut. Jag har alltid målat, men bara som hobby. Jag fotograferar och målar utifrån det, då har jag ändå varit på plats och får rätt känsla för motivet, säger Inger Eriksson som visar att man kan vara duktig på såväl landskapsmålning som porträtt. Hon ställer ut oljemålningar både från Lunedet och Möckeln likväl som porträtt på sin mamma, Rosa Karlsson.

Leila Raudsaar tycker att kurserna ger bra feedback, från såväl Modir som kurskamraterna. Hon visar att hon inte räds färger, det är skarpa kulörer i hennes akrylmålningar.

De flesta deltagarna är från Karlskoga, trots att kurserna hålls i Degerfors och de säger skämtsamt att de försökt få Modir över kommungränsen.

En och annan har åkt längre än så, som Gun Löytölä som varje vecka åker till Degerfors från bostaden i Karlstad för att lära mer om målandets konst. Hon har bott i Karlskoga förut och jobbat i Kristinehamn.

– Jag har provat kurser i Karlstad, men det var inte min stil och där jag ville vara med var det fullt. Så därför åker jag till Modirs kurser här i Degerfors.

Utställningen i Veboa är öppen dagligen, utom måndagar, fram till den 14 maj och det finns alltid någon av utställarna på plats. I dag är där extra öppet under Valborgsmässofirandet på Berget.

De träffas varje vecka och målar i olja och akryl i kurslokalen på Gärdesvägen. Såhär mot slutet av terminen håller de en av årets två utställningar och den här gången är Veboa på Berget den lokal de valt att ställa ut i.

– Modir är en bra pedagog och det är roligt att få ställa ut. Jag har alltid målat, men bara som hobby. Jag fotograferar och målar utifrån det, då har jag ändå varit på plats och får rätt känsla för motivet, säger Inger Eriksson som visar att man kan vara duktig på såväl landskapsmålning som porträtt. Hon ställer ut oljemålningar både från Lunedet och Möckeln likväl som porträtt på sin mamma, Rosa Karlsson.

Leila Raudsaar tycker att kurserna ger bra feedback, från såväl Modir som kurskamraterna. Hon visar att hon inte räds färger, det är skarpa kulörer i hennes akrylmålningar.

De flesta deltagarna är från Karlskoga, trots att kurserna hålls i Degerfors och de säger skämtsamt att de försökt få Modir över kommungränsen.

En och annan har åkt längre än så, som Gun Löytölä som varje vecka åker till Degerfors från bostaden i Karlstad för att lära mer om målandets konst. Hon har bott i Karlskoga förut och jobbat i Kristinehamn.

– Jag har provat kurser i Karlstad, men det var inte min stil och där jag ville vara med var det fullt. Så därför åker jag till Modirs kurser här i Degerfors.

Utställningen i Veboa är öppen dagligen, utom måndagar, fram till den 14 maj och det finns alltid någon av utställarna på plats. I dag är där extra öppet under Valborgsmässofirandet på Berget.